Jó rajtot vett a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála

Két héttel a nevezés lehetőségének megnyílása után már most nagyon sok hölgy elkötelezte magát a Coca-Cola Testébresztő Női Futógála valamelyik távja mellett: 600 felett járunk már most, köztük népszerű a "nap hőse" kategória, vagyis a 10+5+2 kilométeres táv. Tavaly ugyanennyi idő alatt kicsivel több mint fele ennyien neveztek.

A hatszáz nevezőből ötszázan a 10 kilométeres táv valamelyik variációjára szeretnének jönni. Úgy tűnik tehát, hogy sikeres az új útvonal, ami kivezeti a mezőnyt a gyönyörű Andrássy útra, és azt is mindenki örömmel vette, hogy újra 10 kilométeres az egyben lefutható leghosszabb táv az eseményen.

Magyarország egyetlen női futóversenyének helyszíne, a futások kiinduló pontja természetesen a Városliget lesz, ahol, ha épp nem futsz, akkor is lesz mozogni való: a nagyszínpadon idén is 30 perces ingyenes fitnesz programok lesznek. A Zichy Mihály útról pedig sorra indulhatnak a hölgyek választott távjaikra, köztük természetesen a gyönyörű Andrássy útra is kivezetett klasszikus 10 kilométeres távra. Annak örömére pedig, hogy ismét 10 kilométer lett a leghosszabb táv az eseményen, meglepetésünk is van... Nevezhetsz idén

  • 10 kilométerre,
  • 10+5 kilométerre, és egy új távra
  • 10+5+2 kilométerre.

Természetesen rövidebb távokon is elindul a mezőny, hogy akik nem szeretnének ennyit futni, azok is egy jót sportolhassanak.

  • ÚJDONSÁG! - 5 kilométeres futás
  • 10 kilométer párban
  • 2,1 kilométeres futás,
  • 2,1 kilométeres gyaloglás,
  • 3 x 1,5 kilométeres váltófutás
  • 800 méteres Családi futás

Fusd át a napot!

Tehát létezik egyrészt egy új, 5 kilométeres versenytáv, illetve egy másik, a 10+5+2 kilométer: utóbbit azok számára hoztuk létre, akik az egész napot szeretnék végigfutni. Nekik biztosítjuk a lehetőséget, hadd fussanak - futás közben ők egy spéci hátsó rajtszámot is viselhetnek, ami mindenkivel tudatja majd, hogy ők bizony tényleg végigfutják a napot, a táv lefutásával pedig, mint a 10, vagy a 10+5 kilométeres futóknak, egy technikai póló és egy érem lesz az ajándékuk. Érmet minden 10 kilométert futó hölgy kap, de természetesen a 10 kilométernél rövidebb távot futók is az esemény emblémázott ajándékával mehetnek haza a nap végén egészen a 2,1 kilométeres távig, illetve a 2,1 kilométeres gyaloglás kollektív nevezettjeiig. Az ő jutalmuk egy csodaszép pamutpóló lesz.

Idén a férfiak is...

Azok számára pedig, akik vagy a 10, vagy a 10+5, esetleg a 10+5+2 kilométert teljesítik, természetesen ingyenessé tesszük a nevezést a 3 x 1,5 kilométeres váltóra. Így aztán sokkal könnyebben rábírod a családot is, hogy fussatok együtt egyet. Igen, az egész családot, hiszen idén az amúgy hagyományosan női eseményen például a váltóversenyen most már a férfi családtagok is indulhatnak, sőt, a család férfi tagjai idén először részt vehetnek a 800 méteres Családi futáson is (váltóként maximum 2 fő)!

Anyuka, leány, nagymama tehát vállalja a hosszabb távokat, de apuka, nagypapa, kisöcsi és az összes többi családtag ott lehet, részt vehet az eseményen, átélheti azt a hangulatot, amikor egy egész nap csak a sportos hölgyeké.

És mivel nem csak a hosszabb távok legyőzőiről szól ez a nap, természetesen azok számára is lesznek futamok, akik picit kisebb futásra szeretnének csak vállalkozni. Adott a háromszor másfél kilométeres váltó, de lesz 2,1 kilométeres, illetve 800 méteres futás is. Mindenki megtalálhatja tehát a maga távját ezen a napon a családból, kicsi és nagy, és tényleg, a férfi és nő is. Persze azt mégse felejtsük, hogy ez a nap mégis a hölgyekről szól majd, a férfiak itt csak vendégek lesznek. Ez lesz Magyarország legszebb futóversenye, ha az ország összes tájáról eljönnek a sportos lányok és asszonyok - köztük pedig te.

Nevezz hát be minél hamarabb, hozd el az egész családot szurkolni vagy futni, és találkozzunk május 18-án a Városligetben, a Napozóréten!

fb share