Mire figyelj a 21. K&H mozdulj! maraton- és félmaratonváltón?

Akármelyik távra is neveztél, van néhány fontos dolog, amit érdemes szem előtt tartani a hét végén akár a magad, akár mások érdekében. Ilyen dolog például a várható meleg, ami tavaly is hirtelen tört a futókra, de ilyen fontos dolog többek közt például a rajtszám helyes viselése. És mi még...! Kattints, és megtudod!

Először is: NE ÖLTÖZZ TÚL! Ahhoz, hogy testünk hűteni tudja magát, szükséges, hogy tudjunk izzadni (ehhez persze megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot is kell fogyasztani) és a felszerelésünk is olyan legyen, ami ebben segít. Ajánlatos kényelmes, laza, a levegőt áteresztő, bőrre minél kevésbé tapadó ruházat. A fejnek mindenképpen legyen védelme, a légáteresztő napellenzős sapkák vagy a kendők a legalkalmasabbak erre.

Fontos, és sokszor elfelejtkeztek róla, hogy jelen eseményen TILOS a futóknak futás közben időbüntetés terhe mellett (10 perc) bármilyen zene vagy egyéb lejátszót, vagy annak fülhallgatójának-fejhallgatójának hangszórós részét egyidőben mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni. Balesetveszélyt jelenthet a magad és más számára is.

Az időmérés szolgáltatója az AGNI-Timing. Az időmérés a váltóbotra, egyéni félmaratonisták esetén pedig a rajtszám hátuljára ragasztott UHF chipekkel történik. Épp ezért a korábban szokottnál is fontosabb, hogy a rajtszámodat elöl viseld, és teljes terjedelmében látható legyen. A rajtszám viseléséről >>> ITT olvashatsz további információkat a fülhallgatóról, a rajtszámról és egyéb fontos tudnivalókról.

Mivel a várható nagy létszám - és eleve az esemény jellege - miatt forgalmi változásokra számíthatsz, és az esemény helyszíne környékén nehezebb közlekedésre, ajánljuk, hogy gyere kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközzel. A helyszínen felügyelt, de nem őrzött kerékpártároló lesz, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy figyelünk rá, de te azért jól láncold majd le a bringádat, és akkor nem lesz semmi gond. Minden forgalmi változással kapcsolatos infót megtalálsz egyébként a >>> forgalmivaltozasok.hu honlapon!

Ne rontsd el a hosszú felkészülési időszakot és a versenyt azzal, hogy idegeskedve az utolsó percekben állsz be a sorba a rajtszámért és bemelegítés nélkül vágsz neki a távnak! A rajt előtt sok a teendő: öltözés, ruhatár, wc. A legnagyobb igyekezetünk mellett se tudjuk megoldani, hogy a rajt előtt ezeken a helyeken ne legyen kisebb-nagyobb sorállás. JAVASOLJUK, hogy 1,5-2 ÓRÁVAL A RAJT ELŐTT gyere ki a helyszínre!

Végezetül az alábbi néhány sorral az egészségedet szeretnénk óvni!

  • A hosszútávfutás az összes élettani előnye mellett - nagyon kis mértékben ugyan, de - veszélyeket is jelenthet.
  • Fontos, hogy komoly teljesítmény előtt konzultálj az orvosoddal!
  • Csak felkészülten indulj futóversenyen vagy megterhelőbb edzésen!
  • Betegen, sérülten, lázasan, hányás vagy hasmenés után ne indulj el versenyen, edzésen!
  • Bármilyen szokatlan jelet érzel magadon futás közben, lassíts, állj meg, ha kell, kérj segítséget!
  • A fentiek nem függnek a futás hosszától, egyedi, hogy kinek mi jelent komoly teljesítményt. Légy felelős önmagadért, fuss okosan!

Találkozunk vasárnap az Ötvenhatosok terén, addig pedig... jó pihenést!

fb share