Sok új futónagykövet!

Egyre több és több helyen van már "beépített emberünk", vagyis egyre több településen akad olyan sportszerető hölgy vagy úr, aki segít nekünk, és akinek mi segíthetünk, hogy a helyi futóéletet a lehetőségekhez képest egyre szervezettebbé és örömtelibbé tegye. Nézzük, kik a legújabbak!

Jankus Ágnes Békés futónagykövete. Andrew Matthews író szavaival mutatkozott be nálunk: "Az motivál, ha cselekszel, és nem az, ha gondolkozol a dolgokról. A cselekvés hozza meg a lelkesedést és a cselekvés során bukkannak fel új lehetőségek. Vágj bele!" Ennél jobban semmi sem foglalhatja össze, hogy hogyan vág bele a munkába. Napi rendszerességgel, fut, s látja, hogy a majd' húszezres városban mások is örömmel hódolnak a testmozgás eme formájának. Ezt a lelkesedést szeretné fenntartani, adott esetben pedig megteremteni városában. A közös futások helyszíne: Kettős-körös Gát, valamint a békési sportpálya előzetes egyeztetés alapján, minden csütörtökön 19:15-kor.

Vele egy időben lett futónagykövet Szabó Tamás Dunabogdányban. Nála egy életmódváltás szerves része volt a futás, egy idő óta pedig az élet része. Fontosnak tartja, hogy településén minél több ember kapjon kedvet a sportos életmódhoz, s ezt mindjárt a legkisebbeknél is igyekszik elérni: az iskolás gyerekekkel együtt fut a futóversenyeken, motiválja, biztatja és segíti őket. Lelkesedésből nincs hiány; kedden és csütörtök 20:30-kor (illetve megbeszélés alapján máskor is) vár mindenkit szeretettel egy kis közös futásra a Duna partján a Schuszter sétányon.

Etyeken Csizmadia Gábor lett futónagykövetünk. Ő földrajz-biológia tanár, lelkes blogger, de a legfontosabb, hogy harminc éve futó, 2011 óta az Etyeki Futók Egyesületének elnöke, az Etyeki Vesszőfutás nevű remek rendezvény egyik fő szervezője. Kell ennél több annak bemutatására, hogy miért tökéletesen alkalmas arra, hogy a futni szerető etyeki sportemberek közösségét motiválja és összetartsa? Szerintünk nem. Ha Etyeken szeretnél egy igazán jó kis csapattal együtt edzeni, akkor ezt megteheted hétfőn, szerdán, szombaton és vasárnap, találkozó a Magyar utca - Szabadföld utca sarkánál. >>> További részletek a facebookon!

A felsorolásban végül, de természetesen nem utolsó sorban Blaskó Zsuzsanna következik, aki az albertirsai futónagykövet Szelepcsényi Csaba mellé szegődött, és a szomszédos Monorierdőn szervezi a helyi futók közös edzéseit. Tulajdonképpen ő is csak csinálja azt, amit már eddig is: közös futásokat hirdet meg, amikre nagy számban mennek el a környékbeli futók, és mindig egy-egy örömteli élménnyel gazdagodnak. Közös futásaik helyszíne Monorierdő, ennél részletesebben pedig a >>> facebook csoportban tájékozódhatsz róluk.

Négyükkel együtt így már 111 BSI Futónagykövet van, de természetesen továbbra is várjuk a jelentkezéseteket, ha kedvet és erőt éreztek magatokban ahhoz, hogy lakóhelyeteken összefogjátok a sportolni vágyók csoportját, s együtt erősödjetek testben és lélekben a közös edzések, örömfutások, felkészülések során! A pályázati tudnivalók itt találhatóak.

fb share