Baleset-szimuláció és fizikai állapotfelmérés is lesz szombaton

A Magyar Vöröskereszt és a a Budai XI SE is ott lesz interaktív kiállítóként a 7. kerületi Futó- és Gyaloglónapon szombaton, többek között ambu baba és evezős és kerékpáros ergométer is várja az érdeklődőket.


A Magyar Vöröskereszt, interaktív bemutatókat tart a rendezvényen, baleset-szimulációs anyagokkal és képzett imitátorokkal. Folyamatosan jelen lesz egy ambu baba és előkerül néhány gyakoribb utcai, háztartási sérülés, amit a helyszínen el lehet látni a látogatóknak. Az interaktív elsősegély bemutatót 3 önkéntessel végzik, akik váltásban sérültek és ellátók.

A Budai XI SE két programmal készül:
1. Komplex fizikai állapotfelmérés, korosztályos és nemenkénti értékeléssel: testzsír százalék, vitál-kapacitás, reakcióidő, hajlékonyság, egyensúly, erő (marok erőmérés és több izomcsoport), állóképesség, BMI index, vitalitás, vérnyomás-mérés, bőr analizálás (víz, zsír, feszesség), fittségi és immun teszt, stb.
2. Ergométeres felmérések és versenyek - evezős és kerékpáros ergométer, gerincnyújtó-pad, tolódzkodó -, húzódzkodó-váz, nemenkénti és korosztályos sportági versenyekkel (evezés: 300 m, kerékpár: 1000 m).

fb share