Hatvanezres futómezőny fél év alatt - összegzés 2015 első feléről

66 ezer nevezőt számláltunk BSI eseményein 2015 első fél évében, s ebből hatvanezren futóversenyeinkre regisztráltak. A kilenc rendezvény résztvevői között akadt 87 éves bácsi és hároméves ikerpár is, továbbá közel háromezer külföldi állampolgár.


A hatvanezer nevezett futó között egy árnyalatnyival több hölgyet számlálunk, mint férfit, s közel hat százalékuk, csaknem háromezer sporttárs külföldi. A legnagyobb egyszerre elrajtoló mezőnyt a Telekom Vivicittá félmaratoni távján regisztráltuk, amelynek mezőnyét előzetesen nyolcezer főben limitáltuk.

A félév legidősebb futója Fleinig László, aki 87 évesen nevezett a pécsi Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. A hölgyek között a nyolcvanéves Sztarenszky Tiborné, Marikát kell említenünk, aki a Telekom Vivicittá Városvédő Futás és a Coca-Cola Testébresztő Női Futógála 10 km-s versenyszámában, valamint a K&H mozdulj! félmaratonon is rajthoz állt. (78 évesen utazott Budapestre a Telekom Vivicittá Félmaratonra George Harding, a legidősebb külföldi hölgy pedig francia, a 74 éves Daniele Larcher.)

Érdekesség, hogy adatbázisunk szerint 2015 első felében a BSI rendezvényeire nevezők körében a legfiatalabbak között két ikerpárt is találunk. A hároméves Jasmin Maria Vainio és Julia Emilia Vainio, valamint a négyéves Toby Brand és Pippa Brand egyaránt a Telekom Vivicittá Városvédő Futás szombati, rövidtávokat tartalmazó napján indult. (Mindannyian budapesti lakosok, de nem magyar állampolgárok.)

Remek volt ez a fél év, s a java talán csak most jön, hiszen közelednek őszi eseményeink, köztük a 30. Wizz Air Budapest Félmaraton és a 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál.

fb share