A fiatalok és az ő pénzügyeik

A K&H Bank jóléti-index kutatása szerint a 19 és 26 év közötti fiatalok 83 százalékának van bankkártyája, 74 százalékuknak saját folyószámlája is. A többi banki szolgáltatást elenyésző mértékben veszik igénybe: hitelük, banki megtakarításuk, életbiztosításuk és befektetésük keveseknek van.

A K&H-nál úgy látják, hogy nő az igény a fiatalok körében a számlanyitásra, hiszen sokuknak a zsebpénz, az ösztöndíj, a diákmunkából származó jövedelme is ide érkezik. Ezért nem véletlen, hogy jóléti-index felmérése szerint a banki termékek közül egyértelműen a bankkártya (83%) és a folyószámla (74%) vezet a fiatalok körében.

A K&H Csoport a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedővel az általános iskolai korosztály pénzügyi tudatosságra nevelését kívánja előre mozdítani annak érdekében, hogy a jövő generációjának képviselői okos pénzügyi döntéseket hozhassanak. Az immár hetedik éves program zsűritagjai egyetértenek abban, hogy egyértelmű fejlődés látható a versenyzők pénzügyi tudásában, vagyis a verseny relevanciája megkérdőjelezhetetlen.

Bővebben információ itt!