Bulifutás a Telekom Vivicittá Városvédő Futásán

Jubilálni fog vasárnap dr. Hugai Gábor ügyvéd, mivel tizedik 10 kilométerére készül a Telekom Vivicittá Városvédő futáson. Ugyan a 10 km-t versenyen már több mint hússzor teljesítette azóta, hogy elkezdett futni, de amíg csak lehet és tud, mindig rajthoz állna ezen a távon.

Sokszor 10 kilométer van a hátad mögött. Szeretnéd még magad kipróbálni hosszabb távokon is?
Igazából évekkel ezelőtt futottam már egy maratont, úgyhogy a klasszikus táv kipipálva. Most, ha minden jól alakul, akkor talán idén ősszel nekivágnék a félmaratonnak. A 10 km viszont számomra az a táv, amin mindig el lehet indulni, és ezt így tervezem a jövőben is.

Miért kezdtél el futni?
Gimnazista koromban úgy éreztem, hogy a testsúlyomat ez a sport segít leginkább kordában tartani, és megszerettem ezt a mozgásformát. A futás feltölt, és utána mindig egy általános elégedettség lesz úrrá rajtam. Nekem fontos, hogy legyen egy olyan szabadidős tevékenység az életemben, ami a munka után felszabadít, és a futás egyértelműen ilyen.

Mennyire fontos számodra az időeredmény?
Nem szoktam ezzel nagyon foglalkozni, ennek ellenére nagyjából tudom, mennyi az időm egy kilométeren, így nagyjából egy óra lesz szerintem befutó időm vasárnap a Vivicittán. De ami ettől is fontosabb, hogy jó hangulatban teljen az idő, és felszabadultan fussak a rajtól a célig.

Mi az, ami futás közben segít téged?
Fontos a szép környezet, szeretem a változatos helyszínt, a kanyargósabb részeket, engem ezek motiválnak közben. A versenyen pedig általában két jó barátommal szoktam együtt, egy bolyban futni, így a jó hangulat garantált, és most lehet, még többen is csatlakoznak majd, így ez olyan nekem, mint egy baráti találkozó, egy "bulifutás".