Címvédésre készül a tavalyi bajnok

Csere Gáspár 4 nappal ezelőtt még a berlini félmaratonon futott, most vasárnap pedig egy jó eredménnyel a dobogó legfelső fokára állna a 32. Telekom Vivicittá Félmaratonon.

Berlinben a Vivicittára. Hogy sikerült ott a félmaraton?
Nagyon szeretem a berlini pályát, és sokszor versenyzem ott, mivel sok profi indul a mezőnyben, így jól fel lehet mérni, hogy hol is tart az ember. Most 65 perc alatt teljesítettem a távot, amivel 15. helyet szereztem meg, és ezzel így vezetem 2017-es magyar ranglistát.

Ennek tükrében milyen eredményre számítasz vasárnap a 32. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson?
Nehéz megmondani, mert ez mindig függ az időjárástól, és attól is, hogy hányan jönnek el az élmezőnyből, de szeretnék megint én lenni a leggyorsabb a férfiak mezőnyében.

Idén változik az útvonal. Mennyire számít ez neked?
Igen láttam, hogy módosult a pálya, mivel most kimarad a Margitsziget, ahol a hidak miatt van némi szintemelkedés, ami sokat ki tud venni az emberből. Vasárnap a Hősök teréről rajtolunk, és tovább az Andrássy úton futunk. Én kifejezetten kedvelem ezt az útvonalat, hiszen Budapest adottságaihoz mérten ez egy színvonalas, jó vonalvezetés.

Tavaly Rióban életed első olimpiáján indultál 42 km-en. A 2017-es szezonra milyen további terveid vannak még?
Rióban, az olimpián legfőképp a részvétel számított, nagyon örültem, hogy ott lehettem a maratonon, bár sajnos sikerült összeszednem egy talpsérülést a versenyen. Így ezután az őszi budapesti félmaratont, illetve a maratont is ki kellett hagynom, és ez kihatott a tavalyi szezonomra. Most a berlini félmaraton előtt, Izraelben 10 km-en bronzérmet szereztem, és Berlinben is jó időt mentem, így remélem egyre jobb formában leszek, és idén ősszel mindenképpen ott szeretnék lenni a Wizz Air Budapest félmaratonon és a SPAR Budapest maratonon is. (m.a)