Kékes Csúcsfutás: jó, ha tudod

Az április 22-re tervezett Kékes Csúcsfutást jelen álláspont szerint megtartjuk. Néhány dologra ugyanakkor felhívjuk a figyelmed!

Először is, bár a szombati időjárás ebben a pillanatban pontosan nem megjósolható, de valószínűleg hidegebb lesz, mint a a hónap első felében tapasztalt hőmérséklet. Ráadásul a hegyi terep és az esetlegesen megmaradó hótakaró miatt a verseny helyszínén hűvösebb idővel kell számolni, mint az ország sík vidékein. Ezért azt javasoljuk, hogy a futás idejére is öltözz rétegesen. Ha netán meleged lenne, a felsődet még mindig a derekadra kötheted, de ha fázol, azon nem tudunk segíteni.

A verseny után biztosan szükséged lesz meleg és száraz holmira. Készülj vele, legyen nálad megfelelő vastagságú meleg ruházat, szükséged lesz rá! A versenyen a megnövekedett igényekhez mért kapacitással rendelkező ruhatárat biztosítunk. A rajt helyszínén lehetőséged van csomagban leadni azt a száraz és meleg holmit, amelyet a célban fogsz felvenni. Felhívjuk rá a figyelmed, hogy a ruhatáros teherautó 10.50-kor mindenképpen elindul a célba. Ha késel, nem tudod leadni a holmidat, a teherautó nem tud egy futóra várni, mert gondoskodnia kell arról, hogy 2000 futó csomagját megfelelő időben feljutassa a cél helyszínére. A száraz ruháidat célba érkezés után 13.30-ig tudod felvenni. Köszönjük a megértést.

A versenyen megerősített orvosi szolgálat működik majd.

Ha az időjárási viszonyok nem veszélyeztetik a futók testi épségét, az eseményt megtartjuk.

Az előzetes nevezésre április 20-ig van lehetőséged.A helyszínen akkor tudsz nevezni ha addig nem érjük el a nevezési létszámlimitet (2250 fő). Már alig több mint 100 szabad helyünk maradt.

Rajtszámátvétel:
- április 18-20-ig személyesen a BSI nevezési irodájában (1138 Budapest, Váci út 152-156.) 9:00-17:00 óra között;
- április 22-én a helyszínen, a mátrafüredi versenyközpontban 8:45-11:00 között.Forgalmi tudnivalók:

A verseny napján a 24-es számú főutat Mátrafüred és Mátraháza között a rendőrség szakemberei Mátraháza irányából 11:00-től, Mátrafüred irányából pedig 11:10-től lezárják a rendőrség szakemberei. A Kékestetői bekötő utat 11:30-tól zárják le. Ha a kékestetői parkoló előbb megtelik, Mátraházától már nem engedik fel a forgalmat, és a bekötőutat is előbb lezárják.

Vagyis, ha szurkolóid szeretnének időben feljutni a célba, javasoljuk, hogy induljanak el időben!