Elindult nevezés a szegedi Telekom Vivicittá Városvédő Futásra

Szered a várost, szeresd Szegedet is! Ünnepeld futással azt, hogy Szegeden vagy a környéken élsz, vagy egyszerűen azt, hogy rajongsz a dél-alföldi városért. Mától nevezhetsz!

Tavaly 6 év után tért vissza a Telekom Vivicittá Városvédő Futás Szegedre, és olyan népszerű volt, hogy idén ismétlünk. 2017-ben 3650 futó vette a nyakába a szegedi utcákat. Mit gondolsz, 2018-ban megdől majd a nevezési rekord?

A mezőny idén is a Dóm térről indul, majd a 3,4 km-s táv megtétele után oda is érkezik vissza - közben átfut a szegedi belvároson és érinti a rakpartot is. A Telekom Vivicittá Városvédő Futás szegedi eseménye mindenkié, kicsik és nagyok, futók és más sportágak kedvelői is elindulhatnak. Kitűnő program a családnak, baráti társaságoknak, munkahelyi futócsapatoknak.Az eseményen minden résztvevő megkapja az esemény egyedi, emblémázott pamutpólóját.

A nevezés elindult. Váltsd meg a helyed a dóm téri rajtvonal mögött még ma a legkedvezményesebb nevezési díjért, és ünnepeld a városod a Vivicittával május 13-án!Ha még nem ismered az eseményt, mindenképp nézd meg a tavalyi Vivicittáról készült filmet itt:A Vivicittá mozgalma Olaszországból ered, 1984-ben indult útjára. Az olaszok gyönyörű, ám zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városaik lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! Többféleképpen értelmezhető a rendezvény elnevezése, amely születésétől kezdve egyre több helyszínen zajlik. Budapest 1986-ban csatlakozott, az első két év után pedig 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon is bekapcsolódott a sorozatba.