Két Vár Futás: a palócos futóélmény

Ha szereted a családias futóeseményeket, a Hollókő-Rimóc-Szécsény útvonalon rendezett Két Vár Futás bakancslistás verseny. A maradandó élmény garantált, ráadásul Spuri Aranykártyával 20% kedvezménnyel nevezhetsz.

A Két Vár Futást idén másodjára rendezik meg a szervezők. Az első Két Vár Futás tapasztalatai alapján az idei esemény útvonala némileg változott, a résztvevők ezúttal Szécsényből rajtolnak, és távtól függően Rimócig vagy a Hollókői várig futnak (fel), majd visszatérnek Szécsénybe. A választható távok 13 km vagy 26 km.

A Két Vár Futáson próbára teheted magad a Cserhát lankáin, ráadásul világörökségi helyszínen futhatsz, vagyis megcsodálhatod Hollókőt!A verseny hangulatát felelevenítendő felidézünk egy tavalyi beszámolót, melyet a BSI egyik kollégája írt a Két Vár Futás után:
"Még sosem jártam Hollókőn, egészen máig. A Két Vár Futás után most viszont lüktet bennem a rajongás ezért a vidékért. Ez egy remek verseny, kitűnő szervezéssel, olyannyira, hogy még az útvonalon a mamáját kereső vaddisznókölyök is éppen jókor volt ott, ahol lennie kellett. :-) 26 km 350 m szinttel egy 8 km-s emelkedő befutóval a futók többségét kívül helyezi a komfortzónáján - különösen 34 fokos hőérzet mellett. Szóval kemény útvonal volt, DE! Rimócon csodaszép roma kislányok kiabálták, hogy "száládjátok" vagy azt, "hájrá néni", mások azt, hogy "éljen, éljen". A botjukra támaszkodó öregek "erőt, egészéget" kívántak. Szécsényben az asszonyok és lányaik edényfedőkkel és fakanállal adták a ritmust, és virágspricnivel frissítettek. Volt, ahol hokedlin várt a hidegvizes lavor minket az út szélén. A falusi kutak kúthideg vizében való fürdés nélkül valószínűleg elveszünk. Amikor Hollókőre visszaértünk, a kaptatón felfelé, a helyi szurkolóerő kérdezte, kérek-e egy vödör vizet (kértem!), kaptam hármat. A célban pedig isteni palóclevest. Aztán az eredményhirdetésnél minden abszolút győztes tiszteletére puskalövés dörrent. Én feküdtem a fűben, a mögöttem duruzsoló asszonyok ízes, palócos beszélgetését napokig elhallgattam volna. (Speaker: XY 2 óra 3 perc alatt ért célba, Asszonyok: micsoda?, hát akkor mi még javában főztük a lecsót :-)). Azt is tudom, kinek miért bolond a férje. :-) Szóval bájos volt, és imádtam az egészet. Ennyi szeretet még egy versenyen se kaptam... Az már pusztán részletkérdés, hogy célba is értem. Köszönöm az élményt... Jövőre is biztosan itt leszek, de talán kipróbálom a rövid távot. ;-)"

Az esemény része az első Palóc Maraton és a Palóc Félmaraton versenysorozatnak.

A Palóc Maraton résztávjai:
Két Vár Futás - 26 km; Két Híd Futás - 21 km

A Palóc Félmaraton résztávjai:
Két Vár Futás - 13 km; Két Híd Futás - 11 km

Ha Spuri Aranykártyás vagy, az aktuális nevezési díjból 20% kedvezményt kapsz!

Légy ott a Két Vár Futáson, és legyen garantáltan emlékezetes napod!

fb share