Rekordszámú nemzet a Telekom Vivicittán - sajtótájékoztató

Még soha ennyi nemzet nem futott együtt Budapesten! A hétvégi 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra 84 országból és 1100 magyar településről érkeznek futók, közel 29 ezren leszünk a tavasz legnépesebb futóünnepén.

"Az 1986 óta élő hagyomány tovább folytatódik, és visszatér a Margitszigetre. A Vivicittá a szerethető esemény, amely mindig elhozza a tavaszt. A 10 különböző táv a résztvevők tízezreinek nyújt lehetőséget, hogy ismét átéljék a futás, a mozgás, a sportos közösség adta egyedi élményeket. Az öröm nem távfüggő, a családi futáson és a félmaratonon célba érő is átéli. Az esemény remek propagandája az egészséges életmódnak" - mondta Kocsis Árpád versenyigazgató az idei Telekom Vivicittá sajtótájékoztatóján.

Iskolás, családos, gyalogló vagy kísérő, magányos futó vagy csapattag, a kétnapos eseményen, a 10 különböző távon mindenki megtalálja a számára kedvező betétszámot. A hosszú téli edzések után jöhet végre a tavaszi feltöltődés, hiszen a rengeteg szabadjára engedett energiával egymást lelkesítve teljesítik a résztvevők az egyéni célokat.

A legidősebb férfi induló 84 éves, ő a 10 kilométeres távon indul majd, de félmaratoni táv legszebb kort megért versenyzője sem sokkal marad el tőle a maga 79 évével.
Összesen 1 500 olyan versenyző nevezett, akik az első félmaratonjukat fogják futni.
Bármilyen meglepő, idén is több a női futó, ugyanis a nevezettek 51%-a nő.

A legnépszerűbb betétszám idén is a Telekom Vivicittá Félmaraton, a leghosszabb, hitelesített útvonalon kacskaringozó távra már 8500-an neveztek.

Minden futó örül egy támogató pacsinak az út szélén, és még fájó lábbal is szélesen mosolyog a fotósoknak, mert a futás örömét nemcsak a célban érzi. Az örömöt az teszi még teljesebbé, hogy egyedi, személyre szabott videó készül minden indulóról.

A Telekom megmutatja, hogyan emeli a digitalizáció új szintre a sport élményét is: a tavaly tesztelt és azóta továbbfejlesztett rendszernek köszönhetően az idén akár minden futó megkaphatja a saját futásáról készült egyedi, személyre szabott videót. A még ma is ritkaságnak számító technológiai megoldással a futást robotkamerák és drónok rögzítik, a rajtszámhoz kapcsolt chip pedig abban segít, hogy a rendszer be tudja azonosítani a versenyzőket. Az így készült felvételekből jön létre a futók személyre szabott videója, melyet a regisztrációkor megadott email-címükre kapnak meg a versenyzők. A chippel nem rendelkező futók a toltsdfelelmennyel.telekom.hu oldalon futási adataik megadásával juthatnak hozzá a saját célba érésüket rögzítő videóhoz - tájékoztatta a sajtó képviselőit Szabó Béla Attila, a Magyar Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója.

Míg tavaly csak a fővárosi futáson teszteltük a rendszert, a 10 és 21 km-es táv futói kaptak magukról videót, idén már a vidéki versenyek és a budapesti, rövidebb távok résztvevőiről is készül videó, mely a célba érkezést rögzíti.

Szabó Béla Attila arról is beszélt, hogy Telekom Vivicittá mára kulturális jelenséggé lett. Nemcsak azért futunk, mert egészséges, a futás mostanra életstílussá vált, egyfajta kulturális jelenséggé, ily módon része az életünknek. Nem csupán sportteljesítmény, hanem élményt is ad. A Vivicittára is úgy tekintünk már, mint egy élményre!

Remek ajándékkal lepi meg a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás félmaratoni és 10 kilométeres célba érkezőit az Erste Max Hitelkártya is. A bsi.futofoto.hu oldalról a jövő hét második felétől ingyen tölthetők le a befutófotók.
A képek nagy felbontású oklevél formátumban, vagy egyszerű befutóképként is elérhetők.

Az idei eseményen is több élsportoló, valamint közéleti személy vált futócipőre. Van, aki a mozgás öröméért, van, aki pedig egy jó ügyért fut. Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott labdarúgó a Telekom Vivicittá Félmaratonon indul vasárnap, és ahogy fogalmazott, nemcsak a futók klasszak, hanem a szurkolók is remekül teszik a dolgukat. "A szurkolók profik, nagyon jól átsegítik az embert a holtpontokon, történetesen mindig a legjobb pillanatban jön a lelkifröccs."Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai úszónőnk évek óta tervezi hogy indul a Vivicittán. "Nagyon örülök, hogy összejött, ez lesz az én álomversenyem." A 4-es a szerencseszámom, és ez lesz a negyedik félmaratonom. Ami még különleges, hogy ez lesz az első, amit itthon teljesítek. Tavaly ezen az eseményen futottam először az Andrássy úton, és már most is alig várom, hogy Budapest legszebb helyeit futás közben lássam."

A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Az elmúlt évek elkötelezett szervező munkája és persze a futók fogékonysága, segítő szándéka sok szép eredményt hozott ezen a területen. Ezután is arra törekszünk, hogy az általunk szervezett futóversenyeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. Tavalyi versenyünk jótékonysági termése 14,2 millió Ft volt!

2018-ban is folytatódik a jótékonykodás az Autistic Art Alapítvány javára. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Telekom idén is szervez jótékony csapatot, melynek élsportoló tagjai a Telekom Minicittá egyéni futamában indulnak. A futam valamennyi résztvevője után 1000 Ft támogatást juttat a Telekom az alapítvány javára. Indulj Te is! Legyünk minél többen!

Idén számos különverseny is lesz a Telekom Vivicittán. A jelmezverseny mellett a Fut a Cég sorozat keretében most is/itt is összecsapnak a céges csapatok. Külön bajnokságot szervezünk az orvosoknak és a jogászoknak, előbbi megmérettetésre 163 orvos, utóbbira már 136 jogász nevezett.

Vedd elő Te is a futócipődet, és töltsd meg élménnyel a hétvégét, találkozzunk április 14-15-én a Margitszigeten!

Nézd meg a sajtótájékoztatóról készült filmünket is!


fb share