Telekom Vivicittá Miskolc: elindult a nevezés

Miskolc történetének első Vivicittája. A Vivicittá történetének első Miskolca. Légy ott! Éltesd, szeresd, és fusd körbe a várost Miskolcon is!

Idén először Miskolcra is ellátogat a Telekom Vivicittá Városvédő Futás sorozata. Ha miskolci vagy, ha szereted ezt a várost valamiért, légy ott május 6-án Miskolc futóünnepén.

A Telekom Vivicittá Miskolc a családok, az iskolások, a baráti és munkahelyi társaságok, kicsik és nagyok futóeseménye. Május 6-án mindenki rajthoz állhat, legyen bár futó vagy nem futó, amatőr vagy profi sportoló. A tervezet szerint a vállalkozó kedvű, városünneplő tömeg a miskolci belvárosban tesz meg egy 2,7 kilométeres kört futólépésben.

A Vivicittá mezőnye a Szent István térről rajtol 10 órakor, majd a következő útvonalon végigfutva vagy sétálva ugyanoda ér vissza:
Szent István tér - Kálvin János út - Uizt Béla utca - Corvin utca - Szentpáli utca - Horváth Lajos utca - Hősök tere - Deák Ferenc tér - Palóczy László utca - Kis-Hunyad utca - Dayka Gábor utca - Petőfi Sándor utca - Kálvin János utca - Szent István tér

A résztvevők a felejthetetlen élmény mellett valamennyien megkapják a Telekom Vivicittá Miskolc emblémázott pólóját, mely örök emlék lesz gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Az eseményen résztvevő iskolák számára mozgósítási versenyt hirdetünk. A Telekom Vivicittá Miskolcra a legtöbb, de legalább 50 főt benevező 3 miskolci és 3 vidéki iskola 30-25-15 ezer forintos sportszervásárlási lehetőséget kap.

Biztosítsd a helyed a mezőnyben, nevezz még ma nagyon kedvezményes nevezésid díjért!

A Vivicittá mozgalma Olaszországból ered, 1984-ben indult útjára. Az olaszok gyönyörű, ám zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városaik lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! Többféleképpen értelmezhető a rendezvény elnevezése, amely születésétől kezdve egyre több helyszínen zajlik. Budapest 1986-ban csatlakozott, az első két év után pedig 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon is bekapcsolódott a sorozatba.