Új versenyszám a pécsi Telekom Vivicittán - elindult a nevezés

Szeresd a várost Pécsett is! Fuss a már megszokott belvárosi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, vagy fuss fel a város egyik legmagasabb pontjára a Telekom Vivicittá - Misina Csúcstámadáson! Mától nevezhetsz!

Tavaly 3700 pécsi vagy baranyai futó fejezte ki a mediterrán ékszerdoboz iránti csodálatát, szeretetét azzal, hogy futott egy kellemeset a napsütötte pécsi belvárosban.
Csatlakozz Te is a Vivicittá életérezéshez, és tégy eleget a mozgalom lényegének, éltesd és szeresd a várost - azért, mert ott élsz, vagy bármi másért, ami odaköt!

Idén a Pécsi Telekom Vivicittá új versenyszámmal bővül. Az esemény keretében rendezzük meg ugyanis a helyiek által már jól ismert Misina Csúcstámadást is! A csúcshódítók a pécsi Széchenyi térről indulva 9,3 km-t futólépésben megtéve és a 393 méteres szintkülönbséget leküzdve futnak fel Pécs egyik legmagasabb pontjára, a Misinatetőn található TV-toronyhoz.

Nevezz a Telekom Vivicittá - Misina Csúcstámadásra online most!A már hagyományos Városvédő Futás távja idén is 3,2 kilométer, melyet a résztvevők a Széchenyi térről az Irgalmasok utcája felé indulva a Rákóczi úton és a Kórház téren át a Barbakán felé visszakanyarodva, majd az alagút felé irányt véve, a Kálvária tér érintése után a Király utcán keresztül célba érve tesznek meg. A hagyományos városvédő útvonal kicsik és nagyok számára egyaránt teljesíthető. Szintidő nincs, így bárki rajthoz állhat, aki érez magában kedvet egy 3 kilométeres pécsi kör megtételéhez.

2018-ban is az iskolák, baráti/kollegális társaságok és a családok eseménye a Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs, melyre minden olyan helyi és környékbeli futót várunk, aki rajong Baranya megye és a dél-vidék egyik legszebb városa iránt, és nincs ellenére mindaz, hogy egy jó hangulatú, sportos napon fejezze ki mindezt!

A nevezés elindult! Nevezz online mielőbb extra kedvezménnyel!Ha még nem voltál a pécsi Vivicittán, nézd meg a tavalyi eseményről készült filmünket, de csak ha felkészültél rá, hogy a képkockák garantáltan meghozzák a kedved a futáshoz!

A Vivicittá mozgalma Olaszországból ered, 1984-ben indult útjára. Az olaszok gyönyörű, ám zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városaik lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! Többféleképpen értelmezhető a rendezvény elnevezése, amely születésétől kezdve egyre több helyszínen zajlik. Budapest 1986-ban csatlakozott, az első két év után pedig 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon is bekapcsolódott a sorozatba.