Van az a hely, ahol a csobbanás természetes

A Velencei-tó minden szeglete magában rejti a felfedezés élményét. A mozgás öröme a szívdobbanáshoz igazodik. Nekiindulhatunk vitorlással, szörfözhetünk a habzó hullámokon, úszhatunk a lágyvízű strandokon, kenuzhatunk a nádas titkait kutatva, kerekezhetünk a családdal, vagy versenyezhetünk a downhill pályákon, nekivághatunk lóháton, vagy szemlélődhetünk a hőlégballon kosarából. Az idő itt a mi tempónkban telik.

Velencei tó, a hely, ahol egyszerre dobban a szívünk.

Magyarország szívében, Budapesttől 50, a Balatontól 46 km-re, csodálatos természeti környezetben fekszik a Velencei-hegység lábánál elnyúló, bársonyos és sekély vizű Velencei-tó. Az M1-es és az M7-es autópályáknak, valamint az elővárosi vasútnak köszönhetően a Velencei-tóhoz manapság hamarabb el lehet jutni, mint hétköznap Pestről Budára. Azonban nemcsak ezért érdemes errefelé venni az irányt, hanem azért is, mert a térség egész évben számtalan újdonságot kínál a magas színvonalú, természet-közeli élményeket kedvelőknek.
A Velencei-tó a túrázók paradicsoma: több száz kilométernyi túraútvonalon kerékpárral, gyalogosan, lóháton és vízen is kényelmesen bebarangolható, hiszen nem kell fárasztó szintkülönbségekkel és nagy távolságokkal számolni. A tó egy alig 30 kilométeres, kiépített kerékpárúton 2 óra alatt kényelmesen körbetekerhető. A nyugalmas kikapcsolódást keresők a fövenyes, gondozott tópartot, a wellness szállodák és fürdők kényeztető szolgáltatásait élvezhetik, a tevékeny feltöltődésre, új ismeretekre szomjazók felkerekedhetnek a tó környékén található természeti kincsek, épített látnivalók felfedezésére és bőséggel válogathatnak kedvükre valót a környék színes programkínálatából.

Fedezd fel új utakon a Velencei-tavat!

További turisztikai információk: www.velencei-to.hu

További információkért, Velencei-tó térségi turisztikai kiadványokért, szállás-, túra és más programajánlatokért fordulj bizalommal a Tourinform irodákhoz!

fb share