Az eső ellenére kétezren a Városligetben

A kitartó esőt és a 11-14 C fokos hőmérsékletet némileg ellensúlyozta az esemény nevezőinek futókedve, így 2019-ben is jó hangulatban, "családias" légkörben és 1911 nevezővel zajlott a 7 . kerületi Futó- és Gyaloglónap. Az erzsébetvárosiak futóeseményén ezúttal is elsősorban a helyiek vettek részt, különös tekintettel az iskolai nevezőkre, de szép számmal futottak és sétáltak olyan sportolni vágyók is, akik távolabbi kerületekből vagy vidékről érkeztek.

Az esemény szimbóluma hagyományosan a misztikus 7-es szám. Ennek ellenére hét helyett csak négyféle távon állhatott rajthoz és érhetett célba az, aki nem volt cukorból. A rövidtávos nevezők 1507 méter lefutására vagy lesétálására vállalkozhattak. A futók az egyéni vagy a csapatban történő versenyzést is választhatták. A háromfős váltók minden tagja körverseny keretében teljesítette az 1507 méteres távot. A hosszabb távra vállalkozók 5007 méter futottak egyéni indulóként.

Vattamány Zsolt, az esemény védnöke, Erzsébetváros polgármestere is rajthoz állt.

Az eseményre a kerületi iskolák diákjai mellett más budapesti és vidéki sulik is mozgósítottak.

A városliget Versenyközpont 14 órától várta a nap futóit. Aki szurkolóként/kísérőként vagy nagyon korán érkezett, az a kiállítók programjain múlathatta az időt.

A 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap programja 15.15-kor a 3*1507 méteres váltófutással kezdődött. A versenyző csapatok mindhárom tagja 1507 métert teljesített a Városligetben kijelölt útvonalon. A váltószámot az egyéni futamok követték.

A Városligetben futni vágyó résztvevőket ma minden futam előtt Baraksó Mária profi táncmúlttal rendelkező fitnessinstruktor melegítette be.

Az eseményen őrizzük és ápoljuk azt a hagyományt, hogy a verseny nevezői között kisorsolunk egy 80 ezer Ft értékű kerékpárt. A nyertes sportoló a mai élmény mellé a 80 ezer forintos összeghatárig tetszés szerint választhat magának egy vagy több kerékpárt.

Az idei Futó- és Gyaloglónap legjobb pillanatait a Futófotó örökítette meg, az eseményen készült, nagy felbontású képek ingyenesen letölthetők lesznek a bsi.futofoto.hu weboldalról.


A részletes eredménylistát itt éred el
.

fb share