Futni is lehetett az idei Telekom Vivicittá sajtótájékoztatón

Az idei Telekom Vivicittá Városvédő Futásra eddig több mint 1000 hazai településről és a világ 88 országából neveztek a résztvevők. Magyarország után legtöbben Szlovákiából, Nagy-Britanniából, Franciaországból, Németországból, Oroszországból és Lengyelországból érkeznek az eseményre. A Telekom továbbfejlesztett, személyre szabott videómegoldással és extra helyszíni bázisállomással készül a rendezvényre, a SUHANJ Alapítvány pedig egy nagyszabású sms-akcióval.

2019. április 13-án, szombaton elrajtol a tavasz legnagyobb szabadidős sporteseménye, a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás Budapesten. Az eseményt évről évre egyre nagyobb várakozás övezi, a budapesti Vivicittá nemcsak Magyarország, de Európa futóközönségét is megmozgatja: több mint 30 000 résztvevőt várunk szombat-vasárnap a Margitszigetre. A hazai nevezők az ország minden megyéjéből - összesen ezernél több településről - érkeznek. Ami az iskolai csoportokat illeti, 57 iskola 5474 diákja nevezett a futásra. Az eddig beérkezett nevezések alapján 88 országtöbb mint 2000 külföldi futója áll majd rajthoz a hétvégén Budapesten.

A mai sajtótájékoztatón Kocsis Árpád versenyigazgató kiemelte, olyannyira népszerű az esemény, hogy előnevezési létszámcsúccsal zárult az idei nevezési időszak, soha annyian nem neveztek még előzetesen, mint 2019-ben. 30155 fő már biztosan jelezte szándékát arról, hogy futva ünnepli a várost a tavasz futóünnepén.A félmaratoni mezőnyben 1 400 olyan futó lesz, aki élete első 21,1 kilométerére készül. Miközben az első Vivicittán 1986-ban a résztvevők mindössze 25 százaléka volt nő, idén a nevezők 51 százaléka a női nemet képviseli. Az esemény legidősebb indulója 86 évesen a 7 kilométeres távon áll rajthoz.

A Telekom Vivicittá futóit a két nap alatt 6 frissítőállomáson 4500 db banán, 44 500 liter Szentkirályi ásványvíz, 100 kg szőlőcukor, 80 mobil WC, és 1200 fő közreműködő segíti majd. A versenytávok útvonalán többek közt Dj Dominique, a Gustavito Band, a Taiko Hungary Japándob Egyesület, a Hubay Jenő fúvószenekar, a Marching Jazz Band és a Batteria Girasol zenél. A Telekom, mint minden évben, idén is extra bázisállomással készül a futóversenyre. A tavalyi Telekom Vivicittá hétvégén 206 GB adatforgalom ment keresztül a mobil bázisállomáson, a legforgalmasabb negyedórában több, mint 9GB volt a mobil adatforgalom. Az idén még ennél is nagyobb forgalomra számítanak.

"Nagy büszkeség, hogy a több mint 30 ezer nevezőből közel 800 Telekomos kolléga is csatlakozott az idei Vivicittá kihíváshoz, példát mutatva a tettrekészségből. Az idén a verseny fő üzenete ugyanis, hogy legyünk tettre készek; mindegy, ki hol tart, hány éves, mit csinál, csak a saját kifogásait kell legyőzni, és tenni kell a dolgát. Mi extragyors internetünkkel, a Tettek hálózatával és egy tüneményes digitális megoldással igyekszünk motiválni a futókat, és mind a felkészülést, mind a versenyt a résztvevők számára maradandó élménnyé tenni" - mondta Szabó Melinda, a Magyar Telekom Lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.
A perszonalizált videókkal 2017 óta teszi időtálló emlékké a Vivicittá Városvédő Futást a Telekom. Az első évben 11 500 videót rögzítettek a Margitsziget körül futókról a pálya különböző pontjain elhelyezett kamerák, tavaly már ennek a dupláját. Ebben az évben már öt kamerát helyez el a cég a félmaratoni útvonal mentén, hogy még több szögből és még több ponton élhessék át újra és újra a futók a közös sportolás élményét és saját sikereiket. A gyorsított és lassított felvételek mellett idén immár animációk is tarkítják a videókat, még teljesebbé téve a személyes emléket, amelyre vonatkozó igényüket - a GDPR előírásainak megfelelően - előzetesen kell jelezniük a sportolóknak. Azok a futók, akik nem kérték előre a személyes felvételt, a versenyt követően is beszerezhetik: az esemény után megkapott BSI-hírlevelében lehetőséged lesz az emlék visszanézésére. A sajtótájékoztató résztvevői ki is próbálhaták a perszonalizált videót, ha vállalkoztatk arra, hogy futnak egy-két kört a Telekom Székház tetején található futópályán.A Telekom nem csupán a verseny hevült pillanataiban, de a felkészülés nehezebb időszakában is szeretné inspirálni a futóverseny résztvevőit. Ehhez olyan példákat, "nagyköveteket" keresett, akik megfelelő inspirációval szolgálhatnak azoknak, akik halogatnak vagy legszívesebben feladnák a versenyt. Egyik közülük Lukoviczki Réka, a "Robotlány", akit a belső erőn kívül hipermodern robotlába is segít a futásban. Réka a SUHANJ! Alapítvány segítségével készül fel a versenyre és további sportcéljai elérésére. A SUHANJ! Alapítvány tagjai is a tettre készség kiemelkedő példái, hisz képesek leszámolni az előttük tornyosuló akadályokkal és kifogásokkal, és évről évre elindulnak a versenyen. A Telekom az idén a SUHANJ! Alapítványt a Vivicittá alkalmából 1 millió forinttal támogatja. Fenyvesi Zoltán, a SUHANJ Alapítvány képviseletében a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy mind a BSI-vel, mind a Telekommal régről él az együttműködés, a Vivicittá kapcsán kapott támogatást a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítják, ahol épek és fogyatékkal élők közösségként sportolnak együtt - sokan ott készülnek a Telekom Vivicittára is. Az alapítvány egy nagyszabású sms-akcióval készül a hétvégére, figyeld a rajtban Péter Attila szavait, és hozd magaddal telefonod, ha segíteni szeretnél.

A sajtótájékoztató vendége volt Epres Attila is, az Örkény Színház Jászai Mari-díjas színművésze, aki a Telekom Vivicittá Félmaratonon áll majd rajthoz, amikor is életében először teljesíti versenykörülmények között a 21 kilométeres távot. Mint a sajtónak elmondta, ő szabadidős futónak vallja magát, aki sűrű elfoglaltsága mellett azért fut, hogy testileg is az erős mezőnybe tartozhasson. Tavaly a SPAR Budapest Maratonon váltócsapat tagjaként kóstolt bele először a futóversenyek hangulatába, és olyan élmények érték ott, hogy semmiképp nem szeretné kihagyni ezt a lehetőséget. Mint mondta, Ami az utcai futóversenyeken történik, az egy nagy, közös lelkesedés, ami nagyszerű. A színművész hozzátette, futásával egyben a gyógyuló rákbetegeket is képviseli, hiszen ő maga is közéjük tartozik.

Szántó Dávid, a sajtótájékoztató műsorvezetője azzal zárta az elhangzottakat, hogy egy előadás végén a vastaps valami hasonló lehet, mint a pályán a célba érés öröme.

fb share