BSI Futónagykövet - Bécs - Kasza Gabriella

Név:

Kasza Gabriella

E-mail:

kasza(pont)gabi(kukac)gmail(pont)com

Melyik évben kezdett el futni:

2016.

Mire legbüszkébb a futómúltjából:

Ausztriai Frauenlauf trénerként évről évre eddig semmit sem futókat juttatok el odáig, hogy lefussák az 5 km-t a Frauenlauf-on.

Bemutatkozó:

2010 óta lakom Ausztriában, itt a munkaadók nagy része évi 3-4 versenyre nevezi az alkalmazottakat. Sok esetben a táv 'csak' 5 km, de maraton (váltó) sem szokatlan. Így kezdtem én is futni. Eleinte minden edzés nélkül, csak a csapat miatt vágtam neki ezeknek az 5 km-eknek. Így az első versenyeim a túlélésről szóltak. 2016-ban megelégeltem, hogy minden versenybe majd belehalok, így letöltöttem egy futós app-et és belevágtam a rendszeres futásba. 2017-ben Bécsben lefutottam életem első (és valószínűleg nem utolsó) félmaratonát. Azóta 5-10-15 km-es versenyeken indulok előszeretettel. 2018 óta Frauenlauf Trainerin-ként teljesen kezdőket készítek fel életük első 5 km-es versenyére. Sokszor nekem is kell a motiváció, hogy felhúzzam a futócipőmet, így saját bőrömön tapasztalom, mekkora motiváló ereje van a közösségi futásoknak. A célom az, hogy sok-sok hozzám hasonlóan súlyproblémákkal küszködő merészkedjen ki és találja meg a futás szépségét, éljen egészségesebben.

A futással kapcsolatos hitvallása:

Mindegy hogy mennyit futsz, gyorsan vagy lassan, ha már elindultál győztél is! A mantrám futás közben pedig: "Der Schmerz vergeht, der Stolz bleibt!" - azaz a fájdalom megszűnik, a büszkeség marad.

Közös futások helyszíne:

Bécs: Alte Donau, Donauinsel, Donaupark,

Közös futások időpontja:

Változó, mindig kiírjuk a facebook csoportba

Egyéb tudnivalók:

BSI Futónagykövetünk Facebook csoportja.

fb share