II. Diplomata Kupa

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és a Budapest Sportiroda (BSI) külön versenyt hirdet a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület - nagykövetségek, főkonzulátusok -, valamint a nemzeti kulturális intézetek munkatársaiból és családtagjaiból álló 3 fős futócsapatoknak.

A verseny védnöke
Szijjártó Péter
külgazdasági és külügyminiszter

A külön verseny célja a Magyarországra akkreditált diplomaták bevonása Közép-Kelet-Európa legnagyobb váltófutó versenyébe, mert részvételük hozzájárulhat a futás, a közösségben végzett sportolás társadalmi elfogadottságához itthon és a küldő országokban egyaránt. A közös sportélmény színesítheti a különféle nemzetek diplomáciai kirendeltségeinek kapcsolatát.

2016-ban filmet is készítettünk a diplomaták futásáról. Ha kíváncsi vagy az akkori amerikai nagykövet Colleen Bell véleményére versenyünkről ITT >>>> megnézheted.

Külön értékelés és díjazás

A Diplomata Kupa csapatait - amellett, hogy szerepelnek a verseny abszolút eredménylistájában - külön értékeljük és díjazzuk az egymás között elért teljesítményük alapján. A kategória díjait nem a versenyen, hanem egy külön erre az alkalomra szervezett eseményen adjuk át, ahová minden résztvevő váltót meghívunk. Az I-III. helyezett férfi és női csapatok serleget kapnak, de minden staféta csapatnévre szóló oklevelet vehet át.

A Budapesti Lengyel Intézetben tartott tavalyi díjkiosztóról ITT >>>> számoltunk be.

Versenykiírás

A verseny időpontja: 2017. június 11. vasárnap
A rajt/cél helyszíne: Budapest, 56-osok tere
Diplomata Félmaraton váltó: 3 fős csapatok versenye, ahol a váltó minden tagja 1 kört, azaz 7032,5 métert fut, a csapat így összesen 21,1 kilométert, vagyis egy félmaratont teljesít.

Kategóriák: a Diplomata Kupában férfi és női kategóriában indulhatnak a csapatok. A vegyes csapatokat a férfiak között értékeljük.

Nevezés az ITT >>> letölthető speciális nevezési lapon.

Egy képviselet, vagy intézet munkatársaiból és családtagjaikból több csapat is nevezhet, de kérjük, hogy minden 3 fős váltó legalább 2 tagja a küldő ország állampolgára legyen.

Nevezési díj: 30 000-, Ft/csapat. A Diplomata Kupa csapatai által befizetett nevezési díjat jótékony célra fordítjuk.

Eredménylista: A Diplomata Kupa csapatai szerepelnek az összetett eredménylistában és a külön elkészített kategóriánkénti listában is. A kategória eredményeit június 20-án jelentetjük meg honlapunkon.

Bővebb információ a rendezvényről: lakatos.istvan@futanet.hu , 20/375-1829



fb share