ERŐSS ZSOLT: SEMMI SEM TESZ TÉVEDHETETLENNÉ

Magyarország legeredményesebb magashegyi hegymászója az expedicio.hu-nak adott interjújában a családról, a fizikai határokról, a halálos balesetek feldolgozásáról, a felkészülésről és a jövőről is beszélt. Erőss Zsolt három éve szenvedett súlyos lavinabalesetet a Tátrában, de azóta már három expedíción is részt vett a Himalájában.

Mit csinálsz, ha éppen nem expedíción vagy valahol a Himalájában?

Erőss Zsolt: Sokat vagyok hegyekben hazai környezetben is, túrázom, vagy éppen túrát vezetek a Kárpátokban, az Alpokban, vagy akár a Kilimandzsáróra Afrikában. Ez nekem nem csak a mániám, hanem a baráti társaságom és a megélhetésem is. Mivel egy-egy expedíció alatt hónapokig vagyok távol, igyekszem összehangolni a családdal is. Egyébként pedig előadásokat tartok országszerte, és a határon túl. Most építkezem is, ezért úgy fogalmaznék, hogy egyelőre csak nosztalgiázom a szabadidőről.

És műsort is vezetsz a televízióban.

Erőss Zsolt: Nem harcolok a szereplésért, de megkerestek egy természetvédelmi csatornától, és a téma amúgy is közel áll hozzám. Havi egy fix műsorom van, meg mindennapos rövid megjelenések. Örülök, hogy ezzel is lehetőségem van a médiában korszerű értékrendet népszerűsíteni.

Mit gondolsz, meddig lehet hegyet mászni? Hol a fizikai és korbeli határ?

Tovább a teljes cikkhez az expedicio.hu oldalára

fb share