Fiatalok és idősek a 3. K&H olimpiai futónapok dunaújvárosi eseményén

Csodálatos idő és remek hangulat - leginkább így lehet jellemezni a 3. K&H olimpiai futónapok dunaújvárosi rendezvényét. Az 1400 résztvevővel zajlott futóeseményen kicsik és nagyok, családok és diákok egyaránt rajthoz álltak, hogy teljesítsék a 3,1 kilométeres távot. A legidősebb induló 81 éves volt, a női harmadik helyezett pedig mindössze 9 esztendős. A nőknél Kácser Krisztina, a Pécsi Futó Klub versenyzője megvédte tavalyi elsőségét.

Már reggel 9 óra körül gyülekeztek a Városháza téren az eseményre nevezettek, akik Tóth Bea, a Fitness Akadémia trénere segítségével melegítettek a futásra. Az indulók közt számos fiatalt lehetett látni, de ott voltak a Dunaferr férfi röplabdacsapatának tagjai is. A rajtot Kálmán András, Dunaújváros polgármestere lőtte el. A mezőny végén sokan voltak, akik gyalogolva tették meg a távot, néhányan babakocsival, családostól jöttek mozogni.

A férfiaknál Budai Levente, a Dunaújvárosi VSI sportolója lett a győztes, mögötte Bartos Dávid, majd Gucsi Imre ért célba. A nőknél a tavalyi első helyezett, Kácser Krisztina (Pécsi Futó Klub) nyert, a második helyet Horváth Beáta, a harmadikat a 9 éves Constantini Diána szerezte meg. Az eseményen Lemes Krisztián handbike-os versenyző is elindult, ő minden évben teljesíti a távot.

A jó hangulatban zárult esemény végén nyereményeket sorsoltak ki a résztvevők között, hatan a K&H, hárman a Timex ajándékát nyerték. A legtöbb diákot mozgósító dunaújvárosi iskola a Móricz Zsigmond Általános Iskola lett, az intézmény 64 tanulót hozott az eseményre. A környékbeli iskolák közül legtöbben a kulcsi általános iskolából jöttek futni, 65 fővel.

A K&H olimpiai futónapok következő eseményére május 9-én Veszprémben kerül sor.

Eredmények 3,1 km

Férfiak

1. Budai Levente (Dunaújvárosi VSI) 9:30 2. Bartos Dávid (Uniqa Újbuda TC) 9:37 3. Gucsi Imre (Dunaújvárosi AC) 9:44

Nők

1. Kácser Krisztina (Pécsi Futó Klub) 10:56 2. Horváth Beáta (Pécsi Futó Klub) 11:50 3. Constantini Diána 11:57

Handbike

Lemes Krisztián (Peszerzsébeti PLE) 9:04

Iskolák mozgósítási versenye

Dunaújvárosi iskolák

1. Móricz Zsigmond Általános Iskola 64 fő 2. Szilágyi Erzsébet Általános Iskola és Gárdonyi Géza Általános Iskola 51-51 fő

Dunaújváros környéki iskolák

1. Kulcsi általános iskola 65 fő 2. Beloianniszi általános iskola 32 fő 3. Pusztaszabolcsi általános iskola 30 fő