Gájer Bálint: mivel a tízes a szerencseszámom, a 10 km-t vállalom!

Az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete Gájer Bálint és kedvese a szépségkirálynő Ötvös Brigi is futócipőt húznak majd április 13-án a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

Bálint kapcsolata nem új keletű az SOS Gyermekfaluval, többször találkozott már a gyerekekkel, karácsonykor is énekelt nekik. De mi lehet az újabb motiváció?

- Igyekszem megélni a jelent, boldogan visszaemlékezni a múltra, és bizakodva tekinteni a jövőbe. A jövő számomra azt a nemzedéket is jelenti, amely most cseperedik felnőtté, és fontosnak tartom, hogy foglalkozzunk az ő jövőjük építésével – mondta a népszerű, egykori Voice énekes mielőtt az egyik dalának szövegéből idézett volna:

"Tudod-e hány nap még az élet?
Vajon vár-e újabb nyár?
Ma kell álmaid megélned,
amíg végleg el nem száll!"

-Ebből azért még nem következik az, hogy valaki hirtelen felbukkan egy futóversenyen - ráadásul a mezőnyben.
-Alapvetően csapatember vagyok, középiskolás koromig kézilabdáztam, de a fociból is mindig kivettem a részem. Ugyanakkor azt sem felejtem el, hogy gyerekkoromban mezei futóversenyeken is indultam.
-Most milyen távra készülsz a 29. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson?
-Látszólag egyszerű kérdés, de azért vívódtam, hogy hova is jelentkezzem. Annak ellenére, hogy nem vagyok egy naponta gyúró gyerek, mégis a 10 km-t veszem célba. Az igazság az, hogy a tízes a szerencseszámom, s ez döntött. Október 10-ére tervezem az első nagylemezem megjelenését is. Fel kell készülnöm a 10 kilométerre, mert hiába van otthon a konditeremben futógépem is, ritkán lépek rá.
-Mit találsz vonzónak a futásban?
-Azt, hogy közben olyan körültekintően rendezheti magában az ember a gondolatait, mint sehol máshol. Ráadásul a jó ügy szolgálata miatt futok, adományokat szeretnék gyűjteni a gyerekeknek. Javaslom, hogy az, aki hozzám hasonlóan a jó ügyért szeretne futni, bátran hozzon létre egy adománygyűjtő profilt az apropo.sos.hu oldalon, és fusson a nemes célért, az SOS Gyermekfalvakban nevelkedő gyermekek testi-lelki egészségéért!

fb share