EGÉSZSÉGES MUNKAHELY

Az Egészségügyi Világszervezet "Healthy Workplace Model for Action" programjára épülő Egészséges Munkahely Díj elnyerésére írt ki pályázatot a világ országainak munkahelyei számára.

Három kategóriában lehet pályázni angolul a for-profit és non-profit, helyi és nemzetközi szervezeteknek egyaránt a Globalhealthyworkplace oldalon keresztül.

A három kategória valamelyikébe pályázhatnak:
1. A több mint 250 főt foglalkoztató vállalkozás vagy cég, ahol a WHO "Healthy Workplace Model for Action" programjának mind a négy komponensét felvonultató munkahelyi egészségprogram megvalósítása példaértékű
2. A kevesebb, mint 250 főt foglalkoztató vállalkozás vagy cég, ahol a WHO "Healthy Workplace Model for Action" programjának mind a négy komponensét felvonultató munkahelyi egészségprogram megvalósítása példaértékű
3. Azon vállalkozás vagy cég, ahol példaértékű programot alakítottak ki a WHO "Healthy Workplace Model for Action" programjának valamelyik elemére/komponensére vonatkozóan (pl: foglalkozás-egészségügyi program stb.)

A WHO "Healthy Workplace Model for Action" programjának négy komponense/eleme:
1. Egészség és biztonság kapcsolata a fizikai munkakörülmények tekintetében.
2. Az egészség, a biztonság, a "jó közérzet = well-being" a pszicho-szociális munkakörülmények (munkaszervezet és annak kultúrája) és a stressz mentesség függvényében.
3. Személyes vonatkozású egészségügyi feltételek a munkahelyeken.
4. A dolgozók egészségének, munkahelyi jó közérzetének fejlesztése munkahelyi, munkaidőn belüli/kívüli közösségi programokon keresztül.

A pályázat beadási határideje: 2013. február 10.
A díjátadóra a nyerteseknek 2013. április 10-12. között Londonban megrendezésre kerülő találkozón kerül sor.

fb share