Futás a mennybe-Grossglockner hegyifutás

Az utolsó 930 méter hosszú szakaszon 250 métert emelkedik az út, ami igazából nem más mint egy 250 méter magas (2,5x esztergomi Bazilika) toronyház, ahol nem működik a lift és futva kell feljutni a tetejére.

"Hazudni kellett volna!" gondoltam magamban, miközben a Glockner futás rajtjára vártam. A 999 indulót 3 csoportba osztották időeredmények szerint, akinek érvényes futása a helyszínen még nem volt, annak a legjobb félmaratoni idejét vették figyelembe.

Be is írtam a jelentkezéskor őszintén, és mivelhogy a következő kérdés, miszerint "Mikor érted el ezt az időt?" nem volt, így hát a 20 évvel ezelőtti eredményemet firkantottam a papírra.
Talán hiba volt, mindenesetre most a 4-5 főből álló kelet-afrikai kontingens és további 300 hegyi favágó közt vártam a Grossglockner futás rajtjára. Cél, hogy 13 kilométeren keresztül, mindössze 1200 méternyi szintet lefutva (mászva, sétálva, vonszolva) teljesítve, élve kibukkanjak Ferenc Józsefről elnevezett magaslaton 2380 méteren.

A hangulat fesztiváli. A DJ és a szpíker óriási hangulatot teremt, és ha a lámpaláz nem lenne elég, az előző évek eredményeivel, és statisztikáival hergelik a tömeget. Megtudjuk, hogy tavaly például mínusz 2 fok és hóesés fogadta a célba érkezőket. Idén szerencsénk van. A völgyben 25 fok körüli a levegő, a csúcson 15 fok és szikrázó napsütés.

Tovább a Mozgásvilág cikkére

fb share