Védjük meg a Margitszigetet!

Sportolók az árvíz elleni küzdelemben, a MASZ is csatlakozott a kezdeményezéshez: találkozó pénteken 9 órakor a sziget Margit hídi bejárónál.

A MASZ közleménye

A Magyar Atlétikai Szövetség is csatlakozott a Magyar Úszó Szövetég és a Magyar Olimpiai Bizottság kezdeményezéséhez, amelyben kérik a sportolókat, hogy vegyenek részt az árvíz elleni védekezésben, a gátak építésében.

A szövetség kéri, hogy aki el tud jönni, jöjjön 7-én, pénteken 9 órára a sziget Margit híd felőli bejárójához, a sorompóhoz.
A védelmi munkálatokhoz való hozzájárulás abban a helyzetben valósulhat meg, ha az aktuális árvízi helyzet ismeretében a Katasztrófavédelem pénteken reggel engedélyt ad az önkénteseknek, hogy bemenjenek a szigetre - de ez csak akkor fog kiderülni, minden kézre szükség lehet!

Sok sportág versenyzői és sok hobbyfutó végzi nap, mint nap edzéseit a budapesti Margitszigeten, és áll rajthoz az ott rendezett versenyeken. Mi atléták is gyakran ott edzünk, nem egy versenyt, felmérést, szabadidősport eseményt rendezünk a gyönyörű környezetben.

Most helyzet van, a futókörön gát épül, hogy védelmet kapjon a sziget a várhatóan minden eddiginél magasabb vízszinttől.

Védjük meg a Margitszigetet!

Forrás: MASZ

fb share