Vidéki Nikolett a szépségkirálynő

A Kiskunfélegyázi Vasas háromszoros országos bajnok birkózóját, Vidéki Nikolettet választották a sportág szépének. A facebookon a birkózólányok, illetve rajongóik között zajló szépségversenyt nem bulváreseménynek, hanem a sportág támogatására szánták a szervezői. Hogy eloszlasson minden téves képzetet, alaptalan előítéletet a sportágat űző hölgyek küllemét illetően.

Ahogy azt a sportág egyik szakírója megfogalmazta: "Nagyon sokan nyilván a női birkózót afféle debellaként képzelik el, aki jobban hasonlít klasszikus japán szumósra, mint balerinára. Pedig a birkózólányok kecsesek és csinosak. Nem erős medvék, hanem ügyes macskák. Jó alakúak, hiszen a sportág egyik legfontosabb fizikai követelménye a hajlékonyság. Feszes a bőrük, mert alatta nem szalonna lötyög."

Ezt igazolják Miss Birkózás testméretei is: a 167 centijén 44 kiló oszlik el.

A szervezők azzal indítottak: "fő célunk, hogy bemutassuk ezt a csodálatos sportágat fiatal lányoknak, és megmutassuk nekik: attól, hogy birkóznak, még ugyanúgy nők és szépek maradnak."

Janku Ferenc edző, a Veszprém megyei szövetség elnöke, akinek a nevéhez fűződik a kezdeményezés és a lebonyolítás, így összegez: "A verseny életre hívásakor még mi sem gondoltuk, hogy több mint félmillióan (!) követik nyomon a szépségkirálynői korona útját, de azt sem, hogy közel húszezren szavaznak lájkok formájában."

Vidéki Nikolett 6239 lájkot kapott, a két udvarhölgye közül a második helyezett Pécsi Alexandra (Dunaferr SE/Enying) 5522-t, míg a harmadik, Rivasz Andrea (Törökszentmiklósi BDSK) 1914-t. Mindhárman többszörös országos, illetve diákolimpiai bajnokok. Nikolett a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium 11. évfolyamos tanulója, hat éve birkózik, és 11 éve atletizál is, ugyancsak országos szinten. A rendőrtiszti főiskolán szeretne továbbtanulni.

Janku Ferenc tárgyalásokat folytat a verseny fő támogatójával, a birkózó-szövetséggel a díjátadás (koronázás) helyéről és idejéről, illetve arról, hogy a királynő és két udvarhölgye a szeptemberi budapesti világbajnokság és a női birkózás reklámarca is lehet.

(Forrás: NSO)

fb share