Budapest bajnokság, több jó eredménnyel

Az elmúlt hétvégén atlétikai nagyüzem volt az Ikarus BSE Sportcentrumban. A program gerincét a kétnapos, az Atlétikai Magyar Liga korcsoportos számaival és a nemzetközi Open - Schulek Ágoston Emlékverseny eseményeivel fűszerezett Budapest nyílt nemzetközi bajnokság adta.

A nézők számára mozgalmas képet mutató viadal több versenyszámban örömet okozott a szakmai közönségnek is. Junior csúcs, EB szint, ranglistavezető-, idei legjobb eredmények születtek. Az edzőpályán megrendezett kalapácsvetések, már megszokottan, minőségi eredményeket hoztak.

Így az EB szintnél jobb eredménnyel győzött Hudi Ákos/74,17 m - a szintén az idei legjobbját dobó, ismét a zürichi limit felett teljesítő Németh Kristóf előtt/73,94 m. Gerelyhajításban sérülése után ranglistavezető teljesítménnyel tért vissza a 18 éves Rivasz-Tóth Norbert/73,37m. A dobószámok nemzetközi élvonalába tartozó fiatalok/ Pásztor Bence, Halász Bence és társaik Mátyásföldön is igazolták képességeiket.

A 110 gátasok kétszer is rajthoz álltak, Baji Balázs másodikra futotta bíztató 13,51-es eredményét. Tovább javította a 100 gát junior csúcsát az első éves Répási Petra/13,50+1,4w. Ranglistavezető eredményt ért el Galambos Tibor hármasban/15,61m - Kaptur Éva 200 méteren/23,53mp ecs - Kéri Bianka 800-on/2:09,94p ecs - Erős Enikő rúdugrásban/410cm.

A ritkábban rendezett 5000 méteres gyaloglásban is jó idők születtek: Helebrandt Máté 19:38,77p – Madarász Viktória 21:48,80p. Magasugrásban az utánpótláskorú Bakosi Péter szép egyéni csúcsot ugrott/223cm - a versenyszám sajnálatos eseménye a tehetséges 19 éves atléta, Jankovics Dániel várhatóan hosszabb kihagyást eredményező sérülése volt.

A Dr.Schulek Ágoston tiszteletére rendezett Budapest Open-en elindult külföldi atléták több jó helyezést szereztek, köztük a női súlylökést a brazil Keely Madeiros nyerte/16,06m a legjobbját elérő ifjúsági Bácskay Zsófia előtt/14,20m.

A két nap során a gyerekektől a felnőttekig Mátyásföldön minden korcsoport pályára lépett. Az U17 évesek számára rendezett négy város versenyen Budapest csapata győzött.

Forrás: MASZ

fb share