Hegyifutó világkupafutam Ausztriában - Három magyar a TOP-10-ben

Az idei év első hegyifutó világkupáját a festői szépségű ausztriai Bludenz városában rendezték, ahol mi magyarok is szép számban, egy erős és egységes csapattal képviseltük hazánkat.

Férfiaknál kenyai siker született Simon Muthoni révén, míg a hölgyeknél a többszörös hegyifutó világbajnok Andrea Mayr győzött magabiztosan.

1740 méteren volt a cél, +1160 méter szintemelkedést kellett leküzdeni 8,5 km alatt, terepen, lépcsőkön, turistaútvonalon, 30 C ° feletti kánikulában.

Merényi Tímea ötödik lett, ami a világklasszis hegyifutók között hatalmas teljesítmény a BHSE kiválóságától.
A célban így értékelt:
"Nagyon boldog vagyok, hogy az idei első világkupafutamon az igen erős mezőnyben sikerült az 5. helyen végeznem. Szeretnék a többi világkupán is részt venni. A verseny hangulata nagyon jó volt, a nagy hőség és a közel 1200 méter szintkülönbség ellenére jól éreztem magam a futás alatt. Most kiderült számomra, hogy ott a helyem a hegyifutók között."

Szabó Sándor élete legjobb világkupa eredményét érte el és egy kenyai futótól alig lemaradva lett 9., míg mögötte közvetlenül futott be a 2011-es hegyifutó Vb 9-ik Kovács Ádám.

Sanyi így értékelt:

"Nagyon jól éreztem magamat az elejétől a végéig. Kovács Ádámmal dolgoztunk össze egész végig és együtt küzdöttük fel magunkat a csúcsig. Ennek köszönhető ez az eredmény. Természetesen a jövőre nézve szeretnék minél előrébb végezni, sérülésmentesen végigcsinálni ezt az évet!"

Gerlei Tamás mint csapatvezető, szakmailag így látta a csapatot:

"Régi álmunk volt, hogy ne csak a VB-n, hanem hegyifutó világkupa futamokon is komplett, erős magyar csapattal vehessünk részt. A bludenzi erőpróba fontos tapasztalatszerző felkészülési állomás volt az őszi világbajnokságra, futóink kemény alpesi terepen, élesben versenyezhettek a világ élmezőnyével. Mindenki kitett magáért és a csapaton belül is jó kis háziversenyek alakultak ki. A következő komolyabb erőpróba a július 20-i a Parádfürdő- Kékestető Hegyifutó OB lesz, ahol remélhetőleg további izgalmas csaták várhatóak."

További értékes, pontszerző eredmények:

Nőknél: Papp Ildikó 17., Nagy Csilla 18.

Férfiaknál:Bogos Tamás 16., Gerlei Tamás 20., Pelsőczy Attila 23., Csontos Imre 31.,Bíró Károly 41.

Forrás: MAHFUSZ

fb share