Helebrandt Máté bíztató idénykezdése

Március 16-án vasárnap, a festői szépségű Luganoban került megrendezésre a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Race Walking Challenge-sorozatába tartozó 20 km-es, Lugano Trophy gyalogló verseny, amelyen több magyar gyalogló is rajthoz állt. Közülük pályafutása második legjobb eredményét érte el Helebrandt Máté, a Nyírsuli atlétája.

A londoni olimpián is részt vett gyalogló 1:23:35 órás eredménnyel a 96 induló között a 12. legjobb volt, az európaiak között a nyolcadik. Első helyen az ukrán Ruslan Dmytrinko (1:20:08) végzett, másodikként a kínai Zelin Chai ért célba (1:20:31.), míg a dobogó harmadik fokára a szlovák Matej Toth (1:20:42) állhatott fel.

"- A szezon egyik legerősebb versenyén elért eredmény után a munka természetesen nem áll meg – mondták a klub szakvezetői. - Máté már az április 13-i békéscsabai felnőtt országos bajnokságra készül."

A hölgyek 20 km-es versenyében Madarász Viktória 19-ként fejezte be versenyét,1:37:54 alatt.
"- A megfelelően alakuló formát jelzi, hogy egy nem optimálisan alakuló versenyen is célba tudok érni 1:40 alatt – fűzte az eredményhez az UTE gyaloglója. Első helyen a kínai Hong Liu 1:27:25 alatt teljesítette a távot.

Forrás: MASZ

fb share