Ivan Cudin és Máténé Varju Edit az Ultrabalaton bajnokai

A hétvégén került sor a 8. Ultrabalaton futóversenyre és kerékpártúrára, ahol új bajnokokat avattak. A férfiaknál új pályacsúcsi született, Ivan Cudin javította meg a korábbi rekordot (bár azóta kissé módosult pályán) aki fantasztikus eredménnyel, 18 óra 30 perc alatt futotta körbe legnagyobb tavunkat. A nőknél Máténé Varju Edit győzedelmeskedett.

Az évszakhoz képest kissé barátságtalan, de sportoláshoz ideális időben kerülte meg többszáz lelkes résztvevő a Balatont futva avagy kerékpárral, egyedül vagy váltóban. A nagy színes karaván szombaton reggel nyolc órától - az egyéni futók rajtjától - vasárnap délután négy óráig haladt a magyar tenger partján.

Ami az eredményeket illeti, az egyéni futóknál a férfiak mezőnyében külföldi futók foglalták el a dobogó mindhárom fokát, a legjobb magyar eredményt elérő Pula Tamás a negyedik helyre érkezett.

1. Ivan Cudin ITA 18:30:12
2. Lojze Primožič SLO 19:12:06
3. Boris Ivanovic SLO 19:39:56
4. Pula Tamás HUN 19:57:45

A hölgyeknél magyar siker született, Máténé Varju Edit és Druskó Zsófia állhattak a dobogóra.

1. Máténé Varju Edit HUN 23:41:11
2. Druskó Zsófia HUN 25:11:59
3. SUISSE-BRUNET Laurence FRA 25:13:47

A férfi párosok versenyét a Mogyi SE III. csapata nyerte, míg a hölgyeknél D/Nóri páros lett az első. A non-stop váltóversenyt a Sashegyi Gepárdok illetve Gepárdinák csapatai nyerték, a kétnapos váltóknál pedig a Dover-BBU Speedcross Team és a HelloKitty Pentagon diadalmaskodott.

Kereshető részidős eredménylisták

Minden résztvevőnek szívből gratulálunk!

Az EO fotóalbumai az eseményről

Forrás: Edzésonline

fb share