Kawauchi újabb bravúrja, 50 km japán csúcs

A már legendásnak számító japán maratonfutó, Yuki Kawauchi 16 hete minden héten versenyez, legutóbb az Okinoshima 50 km ultramaratoon vett részt, idén már negyedik alkalommal, és japán csúccsal, 2:47:27 idővel ért célba (bár ezt a távot országa nem jegyzi).

Kawauchi saját rekordját döntötte meg a nagy hőségben rendezett viadalon, ahol eredetileg nem tervezett erősen futni, ugyanis ilyen hosszú verseny nem illeszkedett igazán jól a versenyzési terveibe. Ám ezt az Apák Napján rendezett versenyt már több éve az édesapja emlékére teljesíti, talán ez adott neki motivációt, hogy minden óvatosságot félretéve, minden idők hetedik legjobb idejét fussa ezen a távon, ráadásul nehéz pályán.

Kawauchinak vannak még tervei ezzel a távval, Japán első ultraversenyén,a Lake Saroma-n megcélozná a világcsúcsot. De előbb tart egy hét pihenőt (február óta most először nem versenyez a hétvégén), majd a következő héten egy egészen más távon, 1500 méteren áll rajthoz, hogy egy hét múlva visszatérjen a klasszikus távhoz az ausztráliai Gold Coast Airport Maratonon.

Forrás: Edzésonline

fb share