Monspart Sarolta a szabadidősport helyzetéről

Az idén először díjazott szabadidősport kategóriában Fair Play trófeát kapott a napokban Monspart Sarolta egykori tájékozódó futó világbajnok, aki 2012 évvégén azért mondott le a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöki tisztéről, a Szabadidősport tagozatának vezetéséről, mert szerinte a szakág méltatlanul kevés figyelmet és főleg anyagi támogatást kap a magyar sportvezetéstől. A Népszava készített vele most interjút.

Örömteli dolog lehet manapság sportvezetőnek lenni, hiszen - talán az '50-es évek óta - nem fordítottak olyan figyelmet a sportra, mint napjainkban, arról nem is beszélve, hogy a sportfinanszírozás még soha nem volt olyan bőkezű, mint manapság.

- Egyetértek, sem a figyelem, sem az anyagi támogatás soha nem volt még akkora, mint most. A tény önmagában üdvözlendő, ha az arányok némileg mások lennének, egy szavam sem lenne. Nem arról van szó, hogy a MOB öt szakága - az olimpiai sportágak, a nem olimpiai sportágak, a fogyatékos-, a szabadidő- és a diáksport szakág ugyanolyan támogatást kapjon. De hogy ekkora különbségek legyenek közöttük, azzal nehéz egyetérteni.

Tovább a teljes cikkhez a Népszavára

fb share