Optivita Ultrafutó Kupa I. állomás

Az elmúlt hétvégén, szép tavaszias időben került sor az idei Optivita Ultrafutó Kupa versenysorozat első állomására, melynek Székesfehérvár adott otthont. Az indulók több versenyszám közt választhattak, 2 és 12 óra közt mindenki megtalálhatta a hozzá illő távot. Bár csak most kezdődik a versenyszezon, remek eredmények születtek.

A leghosszabb, 12 órás versenyszámban igen erősnek bizonyult a mezőny, a dobogóhoz a férfiaknál 130 km felett kellett teljesíteni. Az első helyet Lajkó Csaba szerezte meg, nagyszerű, 140 km feletti teljesítményével, nagy meccset vívva Belej Bálinttal, aki így a második helyre szorult. A dobogó harmadik fokára Pula Tamás állhatott fel.

A hölgyek 12 órás versenyében Máténé Varju Edit állhatott a dobogó tetejére, mögötte Gyebnár Éva és Vincze Zsófia végeztek még az élen.

6 órás futásban Vajda Zoltán, Czunyi Károly Veres Szilárd lett a sorrend, míg a hölgyeknél Maráz Zsuzsanna , Németh Anita, Viniczai Andrea állhattak dobogóra. Zsuzsát a fiúk közül is csak négyen előzték meg.

Forrás: Edzésonline

fb share