Roma-Ostia félmaraton - Papp Kriszta az ötödik helyen végzett

A hétvégén került megrendezésre a 40. Róma - Ostia félmaraton, ahol Papp Kiszta, a kemény felkészülésének köszönhetően több mint egy percet javítva, 1:09:50-es eredménnyel ért célba.

Kriszta beszámolója a versenyről és azt megelőző edzőtáborról:

Portugáliában edzőtáboroztam közel 6 hetet. Egyedül. Káldy Zoli megszerkesztette az edzéstervet, ami egy keretet adott. Többször beszéltünk a héten, ha kellett, változtattunk a résztáv idején, de igazság szerint erre nem nagyon volt szükség. A felkészülést már október közepe-vége felé megkezdtük. Így az edzőtábor első felére ugyan jutott a munkából bőven, a második felére viszont maradt elég idő a gyorsításra. Nagyon hosszú, nagyon munkás időszak van a hátam mögött, ezért örültem nagyon az eredménynek annyira. Új dolgok is belekerültek a felkészülésbe, például az erősítések, amit itthon Pordány Orsi gyógytornász segítségével végzek. A jóga, ha van időm, mindig megyek. Nagyon jól ellazít. Ha a terhelés megnő, fontosabbá válik a nyújtás, stretching, ezt nem érdemes elhanyagolni, mert könnyebben sérül az ember.

A heti kilométerszám sokkal kiegyensúlyozottabb lett, hétről hétre folyamatában képes voltam edzeni, 4 hónapon keresztül. Természetesen az edzésekben nincs nagy újdonság, hosszú futások, klasszikus fartlek, 150/50-es fartlek, 600/400-as váltogatások, hosszú résztáv, rövid résztáv, gyorsabb futások 300 m-ig, és tempó futások. Ez mindenkinél nagyjából ilyesmikből áll. És ehhez jött az erősítés hozzáadása, megfelelő arányban, hogy ne legyek túlerősítve, de javítsuk ki a tartáshibákat.

A versenyről: amikor jól futok, nem tudok negatív tényezőket említeni, ilyenkor minden szép és jó. Az idő, bár hűvös és esős volt, a félmaratonhoz remek. A szél ugyan fújdogált, de nem érzékeltem, max az utolsó 3-4 km-en gondoltam, hogy jobb lenne, ha nem lenne. De nem vetett vissza. Az első 15-16 km-t az élbollyal futottam, aztán ők elléptek, egyedül maradtam. Arra figyeltem, ne essek vissza. Utólag azt érzem, hogy talán az utolsó 3-4 km hiányzott még. Ezen szeretnék dolgozni a Világbajnokságig Zolival.

Forrás: Sporthírügynökség

fb share