Százéves a Vasas atlétikai szakosztálya

Péntek délután ünnepélyes keretek között - az idén 100 éves szakosztály több korábbi élversenyzőjének és mai fiatal atlétájának jelenlétében - adták át a Vasas Pasaréti úti Sportcentrumában épített új fedett futófolyosót. A döntő részben a fővárosi egyesületeknek biztosított központi támogatásból megvalósult beruházásnak köszönhetően a Vasas atlétái már az őszi-téli időszakban is jobb körülmények között készülhetnek.

A százhúsz méter hosszú, háromsávos rekortán borítású fedett futófolyosót dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár és Markovits László klubelnök részvételével avatta fel péntek délután a Vasas-család.

Az ünnepségen a Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében részt vett Szalma László alelnök is, a Vasas korábbi kétszeres fedett pályás Európa-bajnok távolugrója.
- Jó volt látni, hogy a Vasas Sport Club a régi legendákkal és a gyerekekkel, családi körben ünnepelte az atlétika szakosztály századik születésnapját - mondta az esemény után dr. Simicskó István. - Az elmúlt évtizedekben a Vasas atlétái és az egész Klub nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország sportnagyhatalommá váljon.

Forrás: MASZ

fb share