Versenycsúcsok Eugene-ben - Rudisha visszatérőben

A hetedik helyen végzett a férfi 800 méter több mint egyéves kihagyás után visszatérő világcsúcstartója, David Rudisha szombaton, a eugene-i atlétikai Gyémánt Liga-versenyen.
A kenyaiak olimpiai és világbajnok középtávfutója, aki súlyos térdsérülésből épült fel, ezzel együtt örült, hogy ott lehetett a rajtnál. "Boldog vagyok, hogy visszatérhettem. Próbáltam diktálni a tempót, de az utolsó 200 méterhez még hiányzik az erő" – kommentálta teljesítményét a 25 éves afrikai atléta, aki a célegyenesbe még elsőként fordult, de a hajrát már nem bírta.

A győzelmet a olimpiai ezüstérmes botswanai Nijel Amos szerezte meg 1:43.63 perccel, a világ idei legjobb eredményével.

A versenyen összesen 13 olyan eredmény született, amelynél nem volt még jobb idén, és hat versenycsúcsot is elértek.

Női 200 méteren az amerikai Tori Bowie is a világ idei legjobbjával, 22.18 másodperccel nyert, az olimpiai bajnok Allyson Felix, aki a tavalyi, moszkvai vb-n elszenvedett combsérülése után először állt rajthoz, harmadikként ért a célba (22.44). A vb-címvédő jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce meglepetésre csak nyolcadik lett.

Férfi 100 méteren Justin Gatlin nyert 9.76 másodperccel, 400 méteren pedig ugyancsak a világ idei legjobbját érte el 43.97 másodperccel a granadai Kirani James és az amerikai LaShawn Merritt.

Szintén az év eddigi legjobb eredménye született 110 m gáton a francia Pascal Martinot-Lagarde (13.13 mp), női 3000 m akadályon az etióp Sofia Assefa (9:11.39 p), illetve női 400 m gáton a jamaicai Kaliese Spencer (54.29 mp) révén.

A legrangosabb egynapos versenyeket magában foglaló Gyémánt Liga 14 viadalból áll. Minden versenyen a GYL-számokban első helyen végző 10 ezer dollárt kap, de még a nyolcadik is 1000 dollárral gazdagodik, pontot viszont csak az első három-három helyezett szerez. A szezon végén valamennyi versenyszám pontversenyének győztese 40 ezer dollárt, illetve egy gyémánt trófeát vehet majd át.

Forrás: Edzésonline

fb share