Talpalávaló mindenkinek - avagy 42 km futás, 42 km zene

Lefutni a maratont, különleges teljesítmény. Akik ezt megteszik megérdemlik, hogy mi is különleges élményt nyújtsunk nekik. Élményt a szemnek - ehhez Budapest világszép panorámáját kínáljuk, és élményt a fülnek - ehhez a zenét hívjuk segítségül, hiszen az útvonalon ismét harmincnál is több zenei pont várja a futókat. Persze ami élmény a futónak, az legyen élmény a szurkolóknak, nézelődőknek, turistáknak, egyszóval a városnak is.

Lesz adrenalin szintet emelő dobszó, vérpezsdítő szamba, kőkemény rock, blues és jazz és DJ-k és klasszikus zenekar és szóló szaxofon... még felsorolni is szinte lehetetlen, ezért inkább csemegézünk.
Versenyünk egyik emlékezetes produkciója minden bizonnyal az Operánál köszönti a mezőnyt. A patinás épület előtti színpadon az Operaház zenekara népszerű opera nyitányokkal várja a futókat, szurkolókat. Ilyen nincs máshol, még Európa legnagyobb futóversenyein sem!

A Bajcsy-Zsilinszky út közepén a TAIKO japándob zenekar hangszereinek ütemére dobbanhatnak a lábak, a Jászay Mari tér közelében konga show élénkít, a Margitszigeti Atlétikai Centrumnál blues lüktet. De meg ne feledkezzünk a népzenéről! Amellett, hogy az útvonal több pontján is húzzák két-három fős bandák a talpalávalót, a Gellért téren felállított FONÓ - Újbuda színpadon a moldvai csángó muzsikában jártas BERKA együttes és a népzenét komolyzenei alapokon a világzene felé nyitottan játszó Góbé zenekar biztat, szórakoztat majd' 2 órán át.

Zenei kínálatunk örömteli újdonsága az is, hogy a Magyar Honvédség Központi Zenekara a Pesti alsó rakparton a Parlament után (28,7 km) 30 perces, történelmi indulókból álló zenei blokkokat játszik 12.40-14.40-ig.

A 40. km után sem hagyjuk magukra a futókat, a Hősök terén felállított színpadról DJ Dominique zenéje segít és lelkesít.

Szóval akinek október 11-én fővárosunkban a legváratlanabb helyeken üti meg fülét változatos zeneszó, annak ne legyen kétsége afelől, hogy ő a zene maratonjának a 29.SPAR Budapest Maraton®-nak a résztvevője !

Kattints IDE részletes zenei programunkért!

fb share