Balatoni élmények - ősszel is

Ha azt gondolod, hogy a Balatonra csak nyáron érdemes ellátogatnod, tévedsz! A nyár elmúltával egymást követik a szüreti mulatságok, gasztroünnepek, de egy jó kirándulásért is megéri a Balaton régióba utazni.


Tartalmas ízekért, igazi hamisítatlan szüreti hangulatért igazán nem kell a szomszédba menni a Balatonnál. A régió hat borvidékén egymást érik a borünnepek, amelyek némelyikén még arra is lehetőség nyílik, hogy ne csak a borospoharadat forgasd a kezedben, hanem a borkészítés korábbi fázisával, a szőlőszedéssel is megismerkedjél. A gasztrofesztek előtt vagy után érdemes betérni egy-egy jó hangulatú, borozgatós-fröccsözős, a balatoni konyhát újragondoló és minden elemében frissességet hordozó bisztróba vagy borteraszra - csak az íze kedvéért...

A kulináris élvezetek mellett az aktív programokba is belekóstolhatsz a Balatonnál, és még különösebb fizikai erőnlét sem szükségeltetik hozzá. Legfeljebb egy kis bátorság - például egy kalandparkban -, egy kis kitartás - például egy Balaton-felvidéki bringatúrán -, és egy kis szenvedély - például egy vitorlás fedélzetén.

Keresd a Nyitott Balaton ajánlatait szeptember 25. és október 5. között!

Őszi élménytippek: itthon.hu/balaton

fb share