Egy arany és két bronz a mérleg az U23-as Eb-n

Sikeres utánpótlás Európa bajnokságon vagyunk túl - mondta közvetlenül a a tallini verseny befejezése után Rutkovszky Ede, a csapat vezetője. Tízen jutottak döntőbe.


Az észt fővárosból Krizsán Xénia arany-, Pásztor Bence és Szikszai Róbert bronzéremmel térhet haza, mellettük három ötödik (Bakosi Péter, Nguyen Anasztázia, Fertig Fruzsina), egy hetedik (Koroknai Máté) és három nyolcadik helyezés (Szűcs Valdó, Káplár János, Juhász Lilla) gazdagítja a döntős névsort. A négy tallini nap alatt a 20-22 éves magyar atléták összesen tíz döntős és további nyolc elődöntős (9-16) helyezést szereztek.

"Vasárnap délután még két versenyzőnknek szurkolhattunk - foglalta össze röviden a nap történéseit a küldöttség vezetője. - A legkülső pályán bátran kezdő Koroknai Máté 400 gáton idei legjobbjával: 50,44 mp-el a döntő hetedik helyén ért célba. A diszkoszvetés fináléjában Kerekes Dóra 49,87 méteres dobással a 11. helyen végzett. A délelőtti selejtezőkből a 4x100 méteres váltó (Kádasi Zalán, Kovács Miklós, Móricz Bálint, Szűcs Valdó, 41,11 mp) és a súlylökő Simon Péter nem jutott tovább."

Válogatottunk az éremtáblán a dobogós helyezést szerzett 29 ország között a 14., míg a ponttáblán (1-8. helyek alapján) 38 nemzet között a 13. helyen fejezte be az U23-as Európa-bajnokságot.


Forrás: masz.hu

fb share