Egyre nehezebb bejutni a Boston Maratonra

Eddig is meglehetősen erős kvalifikációs szintet kellett megfutni azoknak, akik nem jótékonysági szervezeten keresztül szándékoztak nevezni. Mostanra ez sem elegendő.


A 2016-os Boston Maratonra múlt héten nyílt meg a nevezés első hulláma, akkor regsiztrálhattak a leggyorsabbak, vagyis akik a legjobb kvalifikációs eredménnyel rendelkeztek. Olyan sokan jelentkeztek, hogy ezen a héten már csupán 5000 hely maradt szabadon. Ez 3000-rel kevesebb, mint a tavalyi év ugyanezen szakában.

A puszta kvalifikáció már az utóbbi két évben sem volt elég a biztos bejutáshoz, ugyanis többen teljesítették a feltételt az engedélyezett indulói létszámnál.

A múlt héten három szakaszban nevezhettek a leggyorsabb futók, elsőként azok akik a kvalifikációs szintnél 20 perccel jobb eredménnyel rendelkeztek, majd azok akik 10 perccel futottak jobbat, végül akik 5 perccel. Így 19000 hely azonnal elkelt. Ezen a héten az összes többi kvalifikációs időt teljesített futó regisztrálhat, helyi idő szerint ma délután ötig. Azonban, ha a most nevezők száma meghaladja a rendelkezésre álló létszámkeretet (kb 5000) akkor ismételten a gyorsabb futók kerülnek előre.

Tavaly közel 10 ezer futó jelentkezett hasonlóképp a 8000 megmaradt helyre, ami azt eredményezte, hogy a kvalifikációs szintnél bő egy perccel jobbal lehetett csak bejutni. A közel 30 ezer fős teljes mezőnyből körülbelül 24 000 futó jut be ezen az úton, a többiek javarészt különféle jótékonysági szervezetek futói.


Forrás: edzesonline.hu
Fotó: bostonherald.com

fb share