Helebrandt óriásit hajrázott az Universiadén

A gyalogló Helebrandt Máté a negyedik helyen végzett a férfiak 20 kilométeres versenyében a dél-koreai Kvangdzsuban zajló Universiadén, csütörtökön.

A már riói olimpiai szinttel rendelkező Helebrandt nagyszerűen versenyzett a szakadó esőben, a táv második felében folyamatosan hagyta maga mögött riválisait, a 12. helyről a 4. pozícióba küzdötte fel magát, végül 1:23.50 órás idővel a legjobb európaiként ért célba a negyedik helyen.

"Azért tartom különösen sokra az eredményemet, mert a táv felénél már két figyelmeztetésem volt és a harmadik kizárással járt volna. Így eléggé vissza kellett fogni magam" - nyilatkozta a verseny után a nyíregyházi atléta.

Csütörtökön további öt magyar atléta lépett pályára. A távolugrás döntőjét Schmelcz Fanni 605 cm-es teljesítménnyel tizedikként fejezte be; a 400 méter elődöntőjében Kovács Zoltán 47.10-zel, a 400 gát elődöntőjében Koroknai Tibor 50.63-mal jól küzdve idei legjobbjukat futották, de a továbbjutáshoz jobb eredmény kellett.

A 200 méter előfutamában Kaptur Éva is csatlakozott az idei legjobbat elértek táborához: 23,84 mp-vel biztosan jutott a szám második körébe. 100 gáton Kerekes Gréta 14,23 mp idővel fejezte be versenyét.


Forrás: MTI
Fotó: Marjai Péter

fb share