Nagy Katalin a leggyorsabb, Lubics Szilvia a harmadik nő a Spartathlonon

Lubics Szilvia sorozatban ötödször végzett dobogós helyen, rajta kívül még 15 magyar vágott neki péntek reggel az Athén és Spárta közötti 245,3 kilométernek. Vajda Zoltán 21. lett.


Összesítésben éppen csak lemaradt a dobogóról Nagy Katalin, a tíz éve Floridában élő, ezért amerikai színekben versenyző ultramaratonista 25 óra, 7 perc, 12 másodperc alatt ért célba. Ezzel alaposan megdöntötte Lubics Szilvia tavalyi, 26 óra 53 perc 40 másodperces csúcsát.

Ahogyan a Spartathlon Magyar Csapat elnevezésű szurkolói oldal fogalmaz: "Lubics Szilvi óriási küzdelemben 11 és fél perc előnyre változtatta a célban a korábbi 10 perces hátrányát a szlovén Natasa Robnikkal szemben. Ezzel ötödször láncban állhat a dobogóra, és az az érdekes helyzet állt elő, hogy az első három nő között most két magyar és két amerikai is van." Honfitársunk 29 óra és 18 perc alatt ért célba, ez összességében a 25., a hölgyek között pedig a 3. helyet jelenti.

Az abszolút győztes a korábbról két második helyezéssel rendelkező Florian Reus lett, aki 23 óra 17 perc és 32 másodperc alatt teljesítette a versenyt. A cikk írásának pillanatáig Vajda Zoltán ért még célba, méghozzá az előkelő, 21. helyen (29 óra 8 perc).

Minden további az említett facebook-oldalon.

fb share