Szőnyi Ferenc embert próbáló futóversenyre készül a Himalájában

333 kilométeres versenytáv, hatalmas hegycsúcsok, alacsony oxigénszint és 50 Celsius-fokos hőmérsékletkülönbség. Ez vár Szőnyi Ferenc ultratriatlonistára.


Az augusztus 16-án rajtoló indiai La Ultra futóversenyt idén hatodik alkalommal rendezik meg, Szőnyi Ferenc szereplésével idén első alkalommal kerül magyar név is a rajtlistára.

Bármelyik 333 kilométeres futóverseny nagy kihívást jelent a legedzettebb futók számára is, de a Himalája indiai részén megrendezett La Ultra minden korábbinál keményebb próbának ígérkezik. A verseny érdekessége, hogy a rajt és a cél közötti távolságon drámai módon változnak a környezeti körülmények. Egyes szakaszokon akár 5500 méteres hegycsúcsokat kell leküzdeniük az indulóknak, mindezt 40% alatti oxigénszinten, -10 és +40 Celsius-fok között ingadozó hőmérséklet mellett. Szőnyi Ferenc mindennek tudatában, várakozásokkal telve készül a versenyre, melyben az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. támogatja.

"A verseny három 111 km-es szakaszból fog összeállni - kezdte a feladat ismertetését Szőnyi Ferenc világbajnok - Az első szakasz áthalad a Föld legmagasabban fekvő autóval is megközelíthető útján, és a Khardung La hegycsúcson. A második szakaszban meghódításra vár a Worry La hegycsúcs, majd völgyben folytatva utunkat érkezünk a harmadik szakaszhoz, melyet a Föld legkegyetlenebb futóútvonalának tartott Tanglang La hegy leküzdése követ."

A 333 km-es versenytávot nemcsak le kell küzdeni, de tartani kell a 72 órás szintidőt is, ami nem sok pihenést enged a versenyzőknek.

"Ehhez a megmérettetéshez valóban erő, kitartás és terhelhetőség szükséges, és mi ebben nagy örömmel támogatjuk Ferencet: Ezek a tulajdonságok jellemzőek ugyanis az EuroFleet Zrt-re is, amely mostoha körülmények között, közvetlenül a gazdasági válság előtt kezdte meg a működését, de munkatársai elkötelezettségének, kitartásának és terhelhetőségének köszönhetően eredményesen, töretlenül halad előre céljai felé. Az EuroFleet Zrt. minden munkatársa egy emberként szorít Ferinek!" - mondta el az EuroFleet Flottakezelő Zrt. stratégiai igazgatója, Csőre Tamás.


Forrás: eurofleet.hu
Fotó: balatonman.hu

fb share