Varsóban értek el sikereket fiatal atlétáink

A Nemzetközi Gyermek Atlétikai Játékokon idén is a Magyar Diáksport-szövetség válogatottja vett részt. Magyarországot 18–18, 2002 és 2004 között született leány és fiú képviselte, akik az elmúlt három évhez hasonlóan az összesített eredménytábla élén végeztek, a lengyel és a szlovák fiatalok előtt.

A csapatot hagyományosan Bencsik Pál testnevelő-pedagógus, atlétikaedző, a diákválogatott szakvezetője állította össze. A delegációt, amely rövid látogatást tett a varsói magyar Nagykövetségen, Kamen-Juhos Ildikó, Oroszi Zsuzsanna és Bencsik Pál vezette.

A diákok hat másik országból (Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Oroszország, Szlovákia) érkezett társaikkal több versenyszámban (60 m-es, 300 m-es, 600 m-es és 1000 m-es síkfutás, magasugrás, távolugrás és kislabda-hajítás) mérték össze tudásukat. A harminchat magyar fiatal összesen harmincöt érmet (18 arany, 9 ezüst és 8 bronz) hozott haza.

A versenyen több kimagasló eredmény született, ezek közül külön említést érdemel Csuta Dorottya 600 m-es síkfutásban elért 1:44.57-es ideje, amely új korosztályos magyar rekord. Versenyzőinknek a díjakat Győr Mihály, Magyarország volt varsói nagykövete, illetve Illés Pál Attila, a varsói magyar nagykövetség első titkára adta át.

fb share