Lullából a SPAR Budapest Maratonig

Kicsivel több mint 120 km-t kell megtennünk Budapestről ahhoz, hogy eljussunk a Somogy megyei Lullába. De mondhatjuk úgyis, hogy ez a 170 fős falu (idén a legalacsonyabb lélekszámú magyarországi település, ahonnan nevezés érkezett) három maratonnyi távolságra van az októberi 29. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál helyszínétől. Lullában egyedül Kleiber Jenő Csaba készül az első maratonjára, ahol a hagyományos 42,195 km vár rá.

Miért a futást választottad, és mióta űzöd?

Nem futottam korábban rendszeresen, mert nem igazán foglalkoztatott. Aztán a pesti barátaim közül többen is indultak versenyeken, és így én is kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam ezt a sportot. 2011 volt a fordulópont, akkor futottam le az első félmaratonom, de a célom az Ironman teljesítése, aminek persze szerves része a futás, úgyhogy a maraton jó felkészülés is egyúttal.

Egy kis településről, Lullából származol. Milyen arrafele környezet a futó szemszögéből?

Lullán nem sokan sportolnak, mert viszonylag idősebbek lakják a falut. Én viszont nagyon szeretek itt futni, a Somogyi-dombság és környéke nagyon szép, változatos az élővilága és teljesen más hangulatot áraszt, mintha a városban edzenék.

Hogyan készülsz a maratonra?

Nincs konkrét edzéstervem. Nyáron szinte minden hétvégére jutott egy-egy verseny, de igyekszem heti 2-3 alkalommal futni kisebb távokat, hogy formában legyek.

Miért fontos számodra indulni egy ilyen megmérettetésen?

Teljesen önző érdekből, le akarom futni ezt a távot. Azt gondolom, hogy mindenkinek magának kell megtalálnia azt a hobbit, ami örömet okoz neki, én már szerencsére megtaláltam.

Milyen időeredményre számítasz?

Remélem, 4 és fél órán belül leszek, de a legfontosabb számomra az, hogy beérjek a célba.

fb share