Összeállt Kenya végleges maratoni csapata az olimpiára

A London Marathon győztesei, Wilson Kipsang és Mary Keitany vezetik majd Kenya maratonfutó csapatát az olimpián. - jelentették be múlt héten Nairobiban.


Kipsang mellett a kétszeres világbajnok Abel Kirui és a Chicago Marathon győztese Moses Mosop lesznek a férfi csapat tagjai, míg a nőket Keitany mellett a daegui vb-n aranyat szerző Edna Kiplagat és az ezüstérmes Priscah Jeptoo képviseli majd.
"Az egyéni eredmény, az idei szezonban kiemelt maratonokon elért helyezés, és a tapasztalat alapján választottunk."-mondta Isaiah Kiplagat, a kenyai szövetség elnöke.
A végső csapatból olyan nevek maradtak ki, mint a világcsúcstartó Patrick Makau, a 2010-es bostoni győztes Geoffrey Mutai, a londoni pályacsúcstartó Emmanuel Mutai, a Boston Marathon győztese Wesley Korir, vagy a vb bronzérmes Sharon Cherop.

"Nem volt könnyű a döntés, de véleményünk szerint ez a csapat képviselheti a legjobb eredménnyel Kenyát. Mindenki a csapatba várta a világcsúcstartót , de az utóbbi időben nem versenyez kiegyensúlyozottan, ezért nem került a trióba."

A most kimaradóknak még van esélyük, június 23-áig kell megnevezni a tartalék futót, aki majd a Geoffrey Mutai - Patrick Makau duóból kerülhet ki.

Forrás: IAAF

fb share