Schulek Csaba

Schulek Csaba közel egy éve az MTV Sportszerkesztőségének - közkedvelt nevén a TeleSportnak - a főszerkesztője. Fiatal kora ellenére már rutinos vezetőnek mondhatja magát, hiszen több mint öt éven át a Duna TV Sportosztályát vezette. Ez alatt az időszak alatt alaposan felfejlesztette az addig szinte csak sporthíreket szolgáltató szerkesztőséget. Mégis e sikert követően átigazolt" az MTV-hez, ahol ismét azt tűzte ki célul, hogy a sport elfoglalja méltó helyét a közszolgálati televízióban!

Válogatott rúdugró papa, kitűnően vitorlázó mama - két, futás nélküli sportág elkötelezettjei: csoda-e, hogy fiúk nem lett a futás szerelmese?

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a futás a kedvenc sportom, de azért - ha nem is gyakran - kocogok néhány kilométert. Fiatalabb koromban magasugró voltam, akkor csak annyit futottam, ami a nélkülözhetetlen robbanékonysághoz kellett. A Testnevelési Főiskolán aztán nem úsztam meg a nagyobb adagokat, de ott sem szerettem meg annyira, hogy ne a labdajátékoknál kössek ki: azóta is rendszeresen kosárlabdázom, sőt igazolt röplabdázó is vagyok, a nagy szerelemről, a nyári vitorlázásokról nem is beszélve. Persze azért futok is: ha van időm, legalább heti egyszer felmegyek a lakásomhoz közeli Gellérthegyre. Amit ilyenkor igazán élvezek! Ilyenkor ki tudok kapcsolódni: igyekszem nem gondolni a munkahelyi gondokra - van belőle éppen elég -, csak futok a dimbes-dombos utcákon, és általában csak annyit vállalok, amennyi jólesik (ez kb. 4-5 km). Mindig elhatározom, hogy ezentúl rendszeresebben futok. Aztán a mindennapos „robot” és a „labdás edzések” mellett ismét a futás húzza a rövidebbet. Éppen ezért még nem indultam soha utcai futóversenyen - de eme hiányosságot az idei Matáv Vivicitta Városvédő Futáson igyekszem bepótolni. Terveim szerint a 6,5 kilométernek vágok neki, bár ahogy ránézek határidőnaplómra, tartok tőle, hogy megfelelő felkészülés hiányában ismét megalkuszom, és csak a 3,6 km-nek vágok neki. Ám ha bárki azt hiszi, hogy nem szeretem a futást, annak annyit üzenek: sikerült elérnem, hogy a Vivicitták történetében először a Magyar Televízió 2005-ben élőben közvetítette a versenyt. Öt alkalommal kapcsoltunk ki a Margitszigetre, abban a reményben, hogy minél több emberrel tudjuk megszerettetni a futást, a mozgást! És remélem, hogy előbb-utóbb az elméletet magam is gyakorlatra váltom..."



fb share