1. Balaton Szupermaraton - Versenybeszámoló

Első nap

Március 27-én kezdetét vette az 1. BSI-Balaton Szupermaraton, a 195,4 km hosszú, 4 napos ultramaratoni futóverseny. A magyar tengert megkerülő eseményen 60 egyéni induló és 80, négyfős váltó állt rajthoz. Az első napon a 46,6 kilométer hosszú Siófok-Fonyód szakasz várt a résztvevőkre. Az egyéni indulók közül Dezső Sándor teljesítette leggyorsabban az első etapot, 3 óra 27 perc 19 másodperc alatt hagyta maga mögött a kilométereket. A férfiváltók közül a DHSE - profilozók futottak be elsőként, míg a hölgyek versenyében ma a Szondis Amazonok diadalmaskodtak. A Balaton Szupermaratonon holnap a Fonyód-Szigliget szakasz 52,9 kilométere vár a mezőnyre.

Második nap

Március 28-án a második napjához érkezett a négy napos ultramaratoni futóverseny, az 1. BSI-Balaton Szupermaraton. A napi etap 52,9 kilométer volt, az indulók a Fonyód-Szigliget útvonalon versengtek egymással. Az esős start után az idő végül a futóknak kedvezett, a szigligeti vár emelkedőjén már verőfényes napsütésben kaptattak fel a célhoz. A férfiak egyéni versenyében Sipos Balázs diadalmaskodott 4 óra 19 perc 23 másodperces idővel, míg a nők között ismét Kiss Zita volt a leggyorsabb 4 óra 37 perc 25 másodperccel. A férfi csapatok versenyében ismét magabiztosan nyert a DHSE profilozók csapata, ők 3 óra 15 perc 31 másodperc alatt futották le napi adagjukat, a hölgyeknél pedig a TTT-HSE Jányok lettek az elsők 4 óra 8 perc 18 másodperces eredményükkel. A verseny harmadik napján, március 29-én Badacsony és Balatonfüred között folytatódik az ultramaratoni, 43,6 km teljesítése vár mind az egyéni, mind a váltóban indulókra.

Harmadik nap

Március 29-én, szombaton már harmadszor sorakoztak fel a rajtvonalnál azok a futók, akik vállalták, hogy négy nap alatt körbefutják a magyar tengert. Az 1. BSI-Balaton Szupermaraton harmadik szakasza alig volt több, mint a maratoni táv, az indulóknak összesen 43,6 km-t kellett teljesíteniük, hogy a Badacsonyban található rajthelyszínről eljussanak a Balatonfüreden felállított célba. A férfiak egyéni versenyében Hegedűs István nyerte a napi szakaszt 3 óra 22 perc 33 másodperces idővel. Az összetettben továbbra is Sipos Balázs áll az élen. Az egyéniben startoló hölgyek között az ismét remekül futó Kiss Zita ért célba elsőként 3 óra 40 perc 32 másodperces időeredménnyel, így továbbra is magabiztosan vezeti az összetett versenyt. A férfi csapatok versenyében harmadszor is megállíthatatlanok voltak a DHSE profilozók, mindössze 2 óra 39 perc 3 másodpercre volt szükségük a táv legyűréséhez, ezzel a váltók versenyében is megerősítették első helyezésüket. A női váltóknál ma a Szondis Amazonok csapata bizonyult a legjobbnak, ők 3 óra 20 perc 21 másodperc alatt értek célba. A hölgyeknél a TTT-HSE Jányok vezetik az összetett eredménylistát. Holnap kerül sor a verseny utolsó napjára, az indulókra a Balatonfüred és Siófok közti 52,2 kilométeres szakasz vár, hogy aztán az Aranyparton minden résztvevő nyakába akaszthassák az őket megillető emlékérmet.

Negyedik nap

Március 30-án, vasárnap, az 1. BSI-Balaton Szupermaraton negyedik, egyben utolsó napján Balatonfüredről startoltak a versenyzők, hogy Siófokon célba érkezve majd elmondhassák magukról: körbefutották a Balatont. A férfi váltók versenyében megint nem talált legyőzőre a DHSE - profilozók együttese, 3 óra 3 perc 37 másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy legyőzzék az 52,2 kilométert, és az összetett versenyben is diadalmaskodjanak. A női csapatok közül a TTT-HSE Jányok voltak a leggyorsabbak, 4 óra 1 perc 53 másodperc alatt futottak be a célba. Az egyéniben induló férfiak közül az utolsó napon Hegedűs István nyerte a szakaszt 4 óra 12 perc 56 másodperccel, míg a hölgyeknél Kiss Zita megállíthatatlannak bizonyult, és 4 óra 34 perc 10 másodperces idővel tudott nyerni. Az abszolút versenyben az egyéni férfiak közül Sipos Balázs, a nők közül Kiss Zita diadalmaskodott, míg a csapatok versenyében a férfiaknál a DHSE-profilozók, a hölgyeknél a TTT-HSE Jányok nyertek. A célba érkezés után minden induló emlékérmet kapott.

FŐVÉDNÖK
VÉDNÖK
Hidvegi Krisztin boka balassa NÉVADÓ SZPONZOR
KIEMELT MÉDIATÁMOGATÓ
partfm TÁRSSZPONZOR
coca cola testebreszto 2011 naturaqua volvo2015 Magnosolv új TÁMOGATÓ
EMMI logó bahart

fb share