Több ezer Mikulás köszöntötte futással advent első vasárnapját

A jelmez beszerzésével a résztvevőknek nem kellett bajlódniuk, hiszen a mikulásruha a nevezési díj részét képezte, így csak azt kellett eldönteni, hogy a családi 700 méteres, vagy a 2300 méteres távot választják. Ezen a hideg decemberi vasárnapon 2850-en döntettek úgy, hogy kipróbálják, milyen az, amikor a Mikulás fut.

A hosszabb távból kettő is rendelkezésre állt, az első kicsit több mint ezer Mikulást 13 órakor indítottuk útjára, majd utának jött egy kicsitt kisebb, kb. 600 fős mezőnnyel a családi (700 méteres) táv, majd újabb ezer piros ruhás futó vágott neki Ferencváros utcáinak.

Ez az az esemény, amely kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt felejthetetlen élményt nyújtott, hiszen a rajtban és a célban a gyerekek nagy örömére hóesés várta a futókat. Igaz ez nem valódi volt, de az időjárás a zordabb, téli arcát mutatta. Egész nap fagypont alatt maradt a hőmérséklet, de voltak rövid időszakok, amikor a nap is ránézett az eseményre.

Az 5. Rossmann Mikulásfutás sem telt el jótékonysági akció nélkül. A korábbi évek kezdeményezését folytatva névadó szponzorunk jótékony partnere, az ÁGOTA Alapítvány közreműködésével idén is vártuk az ajándékokat a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában elhelyezett óriásputtonyba. Szerencsére a mezőny segítőszándékának köszönhetően idén is rengeteg ajándék érkezett.

A Mikulás sporttal való köszöntése egyébként a világ számos pontján népszerű esemény, Los Angelestől Madridon át Oszakáig, mi az első esemény előtt a liverpooli eseményen szereztünk személyes tapasztalatokat.

fb share