FUT A CÉG! IDÉN IS 2004/02/27
Fuss a céged színeiben 2004-ben is!
Tavaly elkezdtük, idén folytatjuk és egyre több versenyünkön várjuk a céges csapatokat. Az első három helyezettet valamennyi váltóversenyünkön külön díjazzuk, de ne feledd itt is a részvétel a fontos!
Győzd meg a kollégáidat, hogy csapatban könnyebb!
Győzd meg a főnököd, hogy támogassa az indulásotokat!
Ahol meghirdetjük a FUT A CÉG! akciót:
Május 23. 4. Apenta Hegyi Félmaraton és Váltó a Normafánál
Június 6. 11. K&H Olimpiai Maraton Váltó
Június 6. 11. K&H Olimpiai Félmaraton Váltó
Szeptember 5. 19. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton Párban
Október 3. 19. Plus Budapest Maraton Staféta
Október 3. 19. Plus Budapest Maraton Ekiden
Október 17. 9. Őszi Női Futógála - 10 km Párban
November 20-21. 1. Balaton Maraton
 
EDZŐTÁBOROZZ A SPURI SC-VEL! 2004/02/26
EDZŐTÁBOR, HVAR SZIGET – HORVÁTORSZÁG, 2004. április 10-17.
UTAZÁS: SZEMÉLYGÉPKOCSIVAL (3 fő/autó)
SZÁLLÁS: HÁZAKBAN (2, 3, illetve 4 ágyas szobákban)
ÉTKEZÉS: REGGEL-ESTE: HIDEG, NAPI 1 MELEG ÉTEL
ÁR: felnőtt: 73 000 Ft. gyermek: 67 000 Ft. (diákkedvezmény nincs!)
Az ár tartalmazza: a szállást, benzin költséget, autópálya díjat, kompátkelést a szigetre és napi 3x étkezést. Az edzőtáborban lehetőség van országúti és terepkerékpározásra, túrázásra és úszásra (kb. 15 fokos a víz). Naponta 2 edzést tartunk (triatlonisták: futás és kerékpár, futók: 2 futás / nap), 1 alkalommal városnézés, (kerékpárral is lehet), illetve lehetőség van kisebb hajókirándulást tenni a közeli szigetre! Hegyes terep!
UTAZÁSI FELTÉTEL: Biztosítás (Markovich Gyöngyinél, a Budapest Sportirodában köthető). Érvényes útlevél.
FIZETÉSI FELTÉTELEK: 2003. március 8-ig: 30 000 Ft. 2003. március 31-ig: 43 000 Ft. (gyermekkedvezmény az utolsó részletből levonva).
A házak teljesen felszereltek! (konyha, fürdőszoba, grillezési lehetőség, TV, rádió, CD). Hozzatok neoprént, kerékpáros lámpát, és ha van fejlámpát (alagút). ATM automata a közeli városban van! Mobiltelefon használható!
Érdeklődni: a Budapest Sportirodában, Markovich Gyöngyinél a 273-0939-es telefonszámon lehet.
 
A FÖLDKERÜLŐ LOKÁLPATRIÓTA 2004/02/26

Somogy Megye Közgyűlése országos és nemzetközi sportesemények kiemelkedő színvonalú és különleges stílusú szervezéséért, iskolateremtő vezetéséért, illetve a somogyi emberek eredményeinek népszerűsítéséért Somogy Polgáraiért díjat adományozott Péter Attilának.

Péter Attila igazi lokálpatrióta. Születése óta mindössze a főiskolai és katonaéveit töltötte távol a somogyi megyeszékhelytől. Mint mondja, minden ide köti. Itt született és itt végezte alapiskoláit is. Munkája ugyan gyakran szólítja az ország különböző vidékeire, ám családja, otthona Somogyhoz köti, így mindig ide tér haza.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A SOMOGYI HÍRLAP ONLINE OLDALÁN.
>>>

 
NEVEZÉS MÁRCIUS 1-TŐL 2004/02/25
Március elsejétől lehet nevezni a Budapest Sportiroda idei versenyeire. A személyes nevezőket hétfőtől péntekig, munkanapokon 9-17 óra között várjuk a Budapest Sportirodában. A honlapunkon március 1-től megtekinthető a nevezési díjtáblázat és a letölthetők a nevezési lapok.
Hétfőtől lehet nevezni a 19. Matáv-Vivicittá Városvédő futásra is. Az első nevezési kategória a március 20-áig tart.
 
ETIÓPIA VISSZAVÁGOTT 2004/02/24

Etiópia világsztárokat felvonultató csapata győzőtt a címvédő orosz válogatott előtt a hétvégén megrendezett Yokohama Nemzetközi Női Ekidenen, s ezzel visszavágott a tavaly elszenvedett vereségért. A kilencszeres győztes japán válogatott a számára csalódást jelentő harmadik helyet szerezte meg a viadalon.

Yokohama Nemzetközi Női Ekiden
Eredmények:

1. Etiópia (Getaneh, Roba, Tulu, Areba, Alemu, Tufa) 2:15:46
2. Oroszország (Samitova, Zhilyayeva, Yegorova, Tomoshava, Grigoryeva, Zadorozhnaya) 2:17:05
3. Japán 2:18:37
A legjobb részidők (táv, idő, versenyző, nemzetiség) a versenyen:
1. 5 km 15:28 G Samitova (RUS)
2. 10 km 33:06 F Roba (ETH)
3. 6 km 19:28 D Tulu (ETH)
4. 6 km 19:15 C Casandra (ROM)
5. 10Km 31:31 E Alemu (ETH)
6. 5.195 km 16:05 M Tufa (ETH)

Kép: Derartu Tulu Forrás: www.iaaf.org

 
TÖRZSFUTÓK 2004 2004/02/23
Már böngészhető a Budapest Sportiroda idei Törzsfutóinak a névsora, valamint az ezzel járó kedvezmények. Az észrevételeket a BSI elérhetőségein várjuk.
 
ELMARAD A GELLÉRTHEGYI CSÚCSFUTÁS! 2004/02/20
A március 7-re tervezett Gellérthegyi Csúcsfutás idén márciusban ELMARAD.
Bekövetkezett az, amit korábban a honlapunkon és a Spuri Magazin első számában is hírül adtunk, hogy amennyiben nem lesz megfelelő anyagi háttere az egy évtizedes múlttal rendelkező télbúcsúztató versenynek, a Budapest Sportiroda nem rendezi meg az eseményt.
 
EGYIPTON MARATON 2004/02/19
Holnap rajtol a 11. Egyipton Nemzetközi Maraton, amelynek útvonala elhalad több nevezetes ókori építmény (Luxor Templom, Királyok Völgye, III. Ramses Templom ...stb) mellett. A versenyt Plus Budapest Nemzetközi Maraton®-hoz hasonlóan AIMS égisze alatt rendezik. A verseny honlapja: www.egyptianmarathon.net
 
FÖLDINGNÉ NAGY JUDIT SIKERE 2004/02/18

Földingné Nagy Judit tegnap hazaérkezett Bombay-ből, közel egy hetet töltött az indiai városban. A Bombay Nemzetközi Maraton ezüstérmes futónője kicsit rekedtes, de örömteli hangon számolt be az elmúlt napok történéseiről.
"Vasárnap első alkalommal rendezték meg a versenyt, azzal a céllal, hogy Indiában népszerűsítsék a futást. Az eseményen a maraton mellett félmaratonon és 7 kilométeres távon is rajthoz lehetett állni. A klasszikus 42 kilométeren szinte csak a meghívott profik 200-300 főt számláló mezőnye állt rajthoz, a kétezret is meghaladó félmaratoni indulókkal együtt. A kis távon viszont 16 000 amatőr sorakozott fel, akik között meghivott sztáratléták, mint a 200 és 400 méteres síkfutás olimpiai-, világbajnoka és világcsúcstartója az amerikai Michael Johnson és a távolugrás egykori sztárja, világcsúcstartója Mike Powell is megtettek néhány futólépést. Az esemény életre hívója a AIMS főtitkára, Hugh Jones, akinek a kezdeményezése mellett sok egykori kiváló maratoni futó felsorakozott, mint például az indiai származású brit futó Richard Nerurkar, aki tucatnál is több etióp futót hozott el a versenyre. Óriási körítést és felhajtást csináltak a maratonnak.
A verseny előtt volt időm megnézni a város nevezetességeit is. Nagyon nyomasztó volt a zsúfoltság, a temérdek ember, aki az utcán él. A jellegzetes szagok és illatok mindent elleptek. Nagyon figyeltem arra, hogy ne szedjek össze semmi. Ez a megfázás inkább a szállodai légkondicionálónak köszönhető...
A versenyről: A rajtlista ismeretében tízbe vártam magam, hiszen rengeteg fekete futónő volt a mezőnyben. A táv elején ebben a pozicióban futottam. Mivel 20 fok körüli hőmérséklet magas páratartalommal párosult, így az óvatos kezdésre figyeltem. A pálya vonalvezeésének köszönhetően kétszer tettük meg oda-vissza ugyanazt az útvonalat, ezért lehetőség nyílt arra, hogy lássam az előttem futókat. Sorra hagytam magam mögött az afrikai futókat, de csak a célban bizonyosodtam meg arról, hogy második lettem.
Ezen a maratonon egy jó helyezés megszerzése volt a célom, amit sikerült teljesítenem. Áprilisban, a Párizs Nemzetközi Maratonon viszont már az időre fogok figyelni!"

Földigné Nagy Juditnak a francia fővárosban már a HATVANADIK MARATONJA következik!

 
NEVEZÉSI DÍJ KEDVEZMÉNY FUTÓKLUBOKNAK 2004/02/17

Azok az amatőr (és természetesen profi) futóklubok, akik a Budapest Sportirodával szerződést kötnek:

— a BSI versenyein 10%-ot megközelítő kedvezményt kapnak a nevezési díjból,
— a Spuri Futóboltban 6%-os kedvezménnyel vásárolhatnak.

Várjuk a jelentkezést a bsi@axelero.hu címre, Korfanti Csaba kollégánknak címezve.

 
TÖRZSFUTÓK 2004 2004/02/17
Elkészült a Budapest Sportiroda Törzsfutó listája az idei esztendőre. A teljes lista pár napon belül olvasható lesz a honlapunkon. Újdonság, hogy 2004-ben nem csak a 2003-ban 5 versenyünkre nevező futótársaink számíthatnak kb. 20% nevezési díjkedvezményre, hanem azok a 2003-ban már törzsfutóként nyilvántartott futóink is, akik tavaly csak 4 versenyre neveztek!
AZ IDEI TÖRZSFUTÓINK LÉTSZÁMA KÖZEL 1300 FŐ!
 
FÖLDINGNÉ NAGY JUDIT EZÜSTÉRMES BOMBAY-BAN 2004/02/16
Földingné Nagy Judit a dobogó második fokára állhatott fel a lengyel Violette Uryga mögött a vasárnap megrendezett BOMBAY MARATONON. Az edző-férj, Földing Ottó elmondta, hogy hihetetlenül örülnek az ezüstnek, hiszen az előzetes meghívások ismeretében 10-15. hely körüli helyezésre számítottak. A férfiaknál a dél-afrikai Henrik Ramaala győzött. A verseny további részleteiről a holnap hazaérkező maratoni csúcstartónő fog beszámolni.
 
ELDŐLT: MATÁV VIVICITTÁ — ÁPRILIS 4.!!! 2004/02/13
Eldőlt a 19. Matáv Vivicitta Városvédő Futás időpontja: 2004. április 4. (vasárnap). Jelenleg még folynak az egyeztetések így a vidéki versenyek (K&H Olimpiai Minimaraton — Győr, Matáv Vivicittá Városvédő Futás - Szeged) végleges időpontjait később hozzuk nyilvánosságra.
 
BOMBAY MARATON 2004/02/12
A hétvégén rendezik a Mumbai Nemzetközi Maratont Indiában. A 210 ezer USD összdíjazású versenyen a kalsszikus táv férfi győztesének 25, a nőinek 15 ezer USD a jutalma, amennyiben megdől a indiai nemzeti csúcs egy luxus autó a jutalom. A verseny honlapja: www.mumbaimarathon.sify.com.
 
GELLÉRTHEGYI CSÚCSFUTÁS? 2004/02/11



1994 óta a GELLÉRTHEGYI CSÚCSFUTÁSSAL búcsúztatja a telet, és kezdi a szezont 2500 futó és a Budapest Sportiroda.

Most nem szerepel a versenynaptárban, mert nincs megfelelő anyagi háttere a rendezvénynek.

A honlapon február 20-a körül várhatóan olvasható lesz, hogy megtartjuk-e a versenyt március 7-én,

esetleg később,

vagy megszakad egy hagyomány?...

 
MEGJELENT A SPURI FUTÓ-TRIATLON MAGAZIN IDEI ELSŐ SZÁMA! 2004/02/10

Már kapható a Budapest Sportirodában a Spuri Futó-Triatlon Magazin megújult jubileumi tizedik kiadásának első száma. Muladi György főszerkesztő nemcsak új arculattal, de tartalmában, szerkezetében - a visszaküldött kérdőívek felvetéseit megfogadva - is megváltozott Spurit állított össze.
A tartalomból:
Szilveszteri futókörkép
Terjed a "futóvírus"
Bevezetés a tájfutásba
A futóművész: Csorba Simon
Élete a sport: dr. Nádori László
Ügyvezető futó: Agárdi Ferenc
A sportlobbista: Bakonyi Tibor
Kálovics Anikó remeklései
Kropkó háza
A Spuri SC új éve
Egy jó nevű csapat: RUN-TOTTA
A sport és gyomor
A spining dicsérete
10, 21, 42 km-es edzéstervek
A csontrendszer
A koleszterin (1. rész)
Jim Peters kerek rekordjai
Az ultratáv mestere

 
NJENGA NYERTE A TOKIÓ NEMZETKÖZI MARATONT 2004/02/09


A kenyai Daniel Njenga vitte el az aranyat a hazai futók orra elől a hétvégén megrendezett TOKIÓ NEMZETKÖZI MARATONON, ahol az első hat közé még egy kenyai Ben Kimondiu is beverekedte magát. Njenga korábban junior világcsúcstartó volt 3000 méteres akadályfutásban. Első maratonját 1995-ben futotta (2:20:28), azóta egyéni legjobbját 2:06:16 órára faragta és volt már második Chicagóban, az első igazán nagy győzelmét ezen a hétvégén aratta.

Eredmények:
1. Daniel Njenga (KEN) 2:08:43
2. Satoshi Osaki 2:08:46
3. Ben Kimondiu (KEN) 2:09:27
4. Yukinobu Nakazaki 2:09:28
5. Tomoyuki Sato 2:09:43
6. Michitaka Hosokawa 2:10:38

 

(Forrás: www.iaaf.org)

 
KOVÁCS LÁSZLÓ ISMÉT ALASZKÁBAN 2004/02/09
A tavalyi sikeres szereplést követően Kovács László ismét nekivágott Alaszkának, a Yukon Arctic Ultra nevezetű extrém futóversenynek, szurkoljunk együtt Laciért és az újabb sikeres szerepléséért. A verseny folyamatosan nyomon követhető a www.arcticultra.de weboldalon! Hajrá Laci!!! (A hírt Tresó Gábor küldte. Köszönjük!)
 
LÁTTAD MÁR? 2004/02/06

Folyamatosan frissül, megújul a Budapest Sportiroda honlapja. Az idén tíz esztendős Spuri Futó-Triatlon Magazin oldalai is megújultak. Azon dolgozunk, hogy az elmúlt egy évtizedben megjelent magazinokról az internetes oldalra látogatóknak adjunk egy kis ízelítőt.
A 2003-ban megjelent 8 szám
tartalma,
kedvcsinálója (egy-egy cikk vezérgondolataival),
és a szerkesztő kedvence (Muladi György főszerkesztő kedvenc cikke teljes egészben) már olvasható az oldalon!
Jó böngészést!

 
TERGAT KIKAPOTT 2004/02/05
A félmaratoni világbajnok és a New York City Maraton győztese Martin Lel legyőzte a maratoni világcsúcstartó Paul Tergatot egy szicíliai utcai futóversenyen. Sőt a 11 kilométeres verseny hajrájában ez a bravúr egy másik honfitársának Benson Barusnak is sikerült. A hölgyek 5,5 km-es versenyében hazai versenyzők állhattak a dobogóra.

Eredmények:
Férfiak (11 km):

1. Martin Lel (KEN) 31:06
2. Benson Barus (KEN) 31:09
3. Paul Tergat (KEN) 31:10
4. William Chebon Chebor (KEN) 31:11
5 John Korir (KEN) 31:25
6 Martin Sulle (TAN) 31:26
7 Sammy Korir (KEN) 31:27
8 Vasyl Matviychuk (UKR) 31:37
Nők (5.5 km):
1. Anna Carmela Incerti (ITA) 17:32
2. Agata Balsamo (ITA) 18:00
3. Vincenza Stancampiano (ITA) 19:09
 
SPURI MAGAZIN: MÉG NEM KÉSŐ! 2004/02/04
Február 15-én jelenik meg a Spuri Futó-Triatlon Magazin idei első száma. A tízéves magazin új arculattal várja az olvasókat.
Még nem késő előfizetni!
A jubileumi évfolyam is a futóévhez igazodva, 8 alkalommal jelenik meg az alábbi időpontokban: február 15., április 1., május 1., június 15., augusztus 15., szeptember 15., október 15., december 1.
Egy lap ára 500 Ft.
Előfizetői kedvezmény: 3x10%= 30%. Egy lap ára előfizetőknek csak 350 Ft.
Az éves előfizetés ára 8 lapra csak 2800 Ft.
Részletek>>>
 
BSI BEMUTATJA: MATÁV VIVICITTÁ BUDAPESTEN ÉS VIDÉKEN 2004/02/03


Budapesten már 19. alkalommal kerül megrendezésre a Matáv Vivicittá Városvédő Futás áprilisban, míg idén két vidéki nagyvárosban Szegeden és Debrecenben rendezünk Matáv Vivicittát.
A Hajdú-Bihar megyei város első alkalommal kapcsolódik be a sorozatba, míg hazánk déli csücskében már a negyedik alkalommal rajtol a mezőny a Dóm térről. A budapesti versenyen a megszokott futótávok: Minicittá (3.6 km), Midicittá (6.5 km), Vivicittá (12 km), mellett idén először gyaloglás (2 km) is lesz.
A Vivicittá itáliai életre hívói a 2004-es versenysorozatot az Európai Unióhoz idén csatlakozó tíz nemzetnek ajánlják fel.

19. Matáv Vivicittá Városvédő Futás Budapest (április 4. vagy 25.)
4. Matáv VivicittáVárosvédő Futás Szeged (április 3. vagy 24.)
1. Matáv Vivicittá Városvédő Futás Debrecen (május 16.)

 
KÁLOVICS BRONZZAL ZÁRT 2004/02/02
Kálovics Anikó dobogós helyezéssel fejezte be mezei versenysorozatát tegnap a franciaországi Tourcoing-ban. A Haladás VSE-Perfct Média futónője az etióp Teyba és a marokkói Bucsra mögött a harmadik helyen ért célba. Kívés István tanítványa két hét pihenő után megkezdi a felkészülést az athéni olimpiára.
Eredmények:
Férfiak (9.7 km):
1. Dinkessa (etióp) 26:43
2. El Aamri (marokkói) 26:48
3. Kiptoo (kenyai) 26:50
Nők (5.2 km):

1. Teyba (etióp) 17:39
2. Bucsra (marokkói) 17:53
3. Kálovics Anikó (magyar) 18:0944
a lap tetejére